Ispaniškų spurgų Churros receptas iš plikytos tešlos. „Churros“ desertas yra vienas populiariausių pusryčių Ispanijoje.
Ispaniškos spurgos „Churros“
- Kvietiniai miltai 150 g
- Kepimo milteliai 1 šaukštelis
- Druska žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus 1 šaukštas
- Vanduo 250 ml
- Augalinis aliejus 1 l
- Cukrus 60 g
Kalorijų: 2481 kcal
Baltymų: 3.5 g
Riebalų: 255.2 g
Angliavandenių: 43.4 g
-
Persijokite miltus, suberkite druskos ir kepimo miltelių. Užvirkite vandenį su alyvuogiu aliejumi.
-
Į miltus supilkite karštą vandenį ir minkykite tešlą. Ji turėtų pasidaryti tanki ir lipni.
-
Paruoštą tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį su žvaigždiniu antgaliu. Dideliame inde arba gilioje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Išspauskite keletą „Churros“ (15–20 cm ilgio) į įkaitintą aliejų. Kepkite (apie 7min.), periodiškai maišant, iki aukso rudos spalvos. Tada padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad atsikratytume perteklinio aliejaus.
-
Paruoštas spurgas pabarstykite cukrumi ir galima valgyti.
Labiausiai tinka su karšto šokolado puodeliu: panardinkite jame spurgas „Churros“ ir valgykite.
Daugiau desertų receptų rasite: Desertai