Amerikietiškas moliūgų pyragas

Amerikietiškas moliūgų pyragas su cinamonu

Moliūgų pyragas yra tradicinis rudens patiekalas daugelyje šalių, bet labiausiai paplitęs Amerikoje, kur jis patiekiamas svečiams per įvairias rudens ir žiemos šventes.

Tokiam pyrago receptui naudokite mažą moliūgą, turinti šviesų minkštimą – tokio moliūgo skonis dažniausiai bus saldus.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Kvietiniai miltai 400 g
  • Sviestas 250 g
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Moliūgas 900 g
  • Cukrus 200 g
  • Grietinėlė 30% 200 ml
  • Cinamonas  pagal skonį
  • Vanilinas  pagal skonį
  • Druska  pagal skonį
Energinė vertė

Kalorijų: 652 kcal

Baltymų: 9.6 g

Riebalų: 37.4 g

Angliavandenių: 72.4 g

Paruošimo būdas
2 val 0 min Spausdinti
  • Išsijokite miltus su druską į gilų dubenį. Sudėkite atšildytą sviestą ir pertrinti tarp delnų, kad masė atrodytų kaip duonos trupiniai, tada įmuškite kiaušinį ir minkykite tešlą. Susukite tešlą į rutulį, apvyniokite plėvele ir 30-50 minučių padėkite į šaldytuvą.

  • Nulupkite moliūgą, pašalinkite sėklas. Supjaustykite minkštimą kubeliais. Įdėkite į keptuvę su storu dugnu, įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite, kol suminkštės ir visiškai išgaruos skystis. Blenderiu sutrinkite minkštimą iki vientisos masės. Papildomai masę galima nušluostyti per sietą - ji bus labai švelni.

  • Tešlą iškočiokite ant apibarstyto miltais paviršiaus ir įklokite į apvalią kepimo formą (maždaug 30 cm skersmens). Ant tešlos viršaus uždėkite kepimo popierių ir priberkite bet kokių kruopų. Tai leis pyragui tolygiai kepti. Kepkite 15 minučių 190°C temperatūroje.

  • Į gilų dubenį sudėkite moliūgų tyrę, įmuškite du kiaušinius, įdėkite cukraus, grietinėlę, prieskonių ir druskos. Išmaišykite. Iš kepimo formos išimkite popierių su kruopais ir ant viršaus supilkite prieš tai gautą mišinį ant tešlos. Kepkite pyragą 180°C temperatūroje maždaug 50–55 min. Kai pyragas atvės, jį galite supjaustyti porcijomis.


Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai

Reitingas
( 3 įvertinimai, vid. 4.675 )
Parašykite komentarą