Labai skanios cinamoninės bandelės pagal išskirtinį receptą. Bandelės gaunasi labai minkštos ir purios. Pačioje pabaigoje nepamirškite bandeles aplieti glajumi.
Cinamoninės bandelės „Sinabon“
- Pienas 200 ml
- Sausos mielės 11 g
- Kvietiniai miltai 850 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Sviestas 200 g
- Cukranendrių cukrus 200 g
- Vanilino cukrus 10 g
- Cukrus 100 g
- Cinamonas 20 g
- Druska 1 šaukštelis
- Maskarponės sūris 100 g
Kalorijų: 553 kcal
Baltymų: 9.4 g
Riebalų: 18.1 g
Angliavandenių: 90 g
-
Įkaitintame piene praskieskite mieles ir įdėkite 100g cukraus. Kol mielės kyla, atskirame dubenėlyje įmuškite kiaušinius.
-
Į kiaušinių masę įpilkite suminkštinto sviesto (1/3 pakuotės) ir įdėkite cukraus likutį - 100 g. Tada, abi mases gerai išmaišykite (mielių ir pieno masę su kiaušiniu mase.)
-
Miltus (600-700 g.) sumaišome su druska. Dalį miltų masės supilkite į mielių tešlą ir gerai išmaišykite.
-
Pasidarome elastingą tešlą: šaukštelis miltų + šaukštelis vandens, sumaišome, suformuojame tešlos rutulį ir nuplauname šaltu vandeniu. Ir dedame gautą rutulį į tešlą, gerai išmaišome.
-
Tada pridėkite likusią dalį miltų ir vėl išmaišykite. Uždenkite gautą rutulį su plėvelę ir palikite šiltai apie 1 val.
-
Tuo tarpu pasidarome įdarą. Mikrobangėje išlydome sviestą. (7-10 sekundžių). Sumaišykite cinamoną ir cukranendrių cukrų.
-
Kitame žingsnyje reikia iškočioti tešlą (kuri jau turėjo padvigubėti) į ploną stačiakampio formos sluoksnį (maždaug 40 ant 55 cm.)
-
Gautą sluoksnį ištepame lydytu sviestu. Pabarstome ant viršaus cinamonu ir cukranendrių mišinių. Susukame tešlos sluoksnį į volelį.
-
Gautą volelį supjaustome į bandeles. (Turi gautis apie 12 bandelių). Pjaustyti galite peiliu arba siūlų.
-
Bandeles dedame į kepimo formą. Prieš tai išklokite formą kepimo popieriumi ir ištepkite ją sviestu. Orkaitėje kepame bandeles apie 20-30 min. 175 laipsnių temperatūroje.
-
Kol Sinabono bandelės kepa, pasidarome glazūrą. Reikia sumaišyti lydytą sviestą su Mascarponės sūriu (arba bet kokį kitą grietinėlės sūrį) ir cukraus pudra.
-
Po to, kai bandelės iškeps, išimkite jas iš orkaitės ir nedelsiant sutepkite glajumi. Galiausiai galite papuošti cinamonines bandeles tarkuotu šokoladu arba riešutais.
Daugiau bandelių recetų rasite: Bandelės