Grietinės pyragas

Grietinės pyragas

Naminis pyragas su grietine pagal klasikinį receptą – mėgstamiausias smaližių desertas. Šį pyragą paruošti nėra sunku, o ingredientai yra paprasti.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Kondensuotas pienas 1 skardinė
  • Cukrus 100 g
  • Kvietiniai miltai 8 šaukštai
  • Sviestas 100 g
  • Grietinė 20%  kg
  • Kakava 1 šaukštas
  • Soda 1 šaukštelis
  • Kiaušiniai 2 vnt
Energinė vertė

Kalorijų: 437 kcal

Baltymų: 7.4 g

Riebalų: 27.1 g

Angliavandenių: 41.2 g

Paruošimo būdas
1 val 5 min Spausdinti
  • Išplakite sviestą su kiaušiniais. Įpilkite kondensuoto pieno ir dar kartą išplakite.

  • Išsijokite miltus, užgesinti sodą su actu ir supilkite į tešlą, gerai išmaišykite.

  • Gautą tešlą padalinkite į 2 dalis, į vieną dalį įpilkite kakavos, išmaišykite.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sutepkite sviestu formeles, kepkite abu paplotėlius, kol iškeps (apie 20 minučių).

  • Paruoškite kremą pyragui: grietinę šiek tiek išplakite su cukrumi.

  • Iškeptus paplotėlius perpjaukite į 2 dalis ir nupjaukite šonus. Visus paplotėlius išskyrus apatinį, pradurkite šakute, kad jie geriau sugertų grietinėlę.

  • Visus paplotėlius sutepkite grietinėle ir sudėkite vieną ant kito. Sutepkite kremu ir pyrago šonus.

  • Papločių likučius sutrinkite į trupinius ir pabarstykite ant pyrago viršaus. Įdėkite pyragą į šaldytuvą ir palaikykite per naktį.


Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą