Braunis („Brownie“) – vienas populiariausių šokoladinių pyragų pasaulyje, kurio receptas buvo išrastas 1893 metais Čikagoje legendinio „Palmer House“ viešbučio virtuvėje. Istorija teigia, kad pirmajame šio pyrago recepto variante braunis buvo aplietas abrikosu glaistu. Tradiciškai šis šokoladinis desertas patiekiamas supjaustytas kvadratėliais.
Šokoladinis pyragas „Brownie“
- Tamsus šokoladas 100 g
- Sviestas 180 g
- Rudasis cukrus 200 g
- Kiaušiniai 4 vnt
- Kvietiniai miltai 100 g
- Graikiniai riešutai 100 g
Kalorijų: 676 kcal
Baltymų: 10.3 g
Riebalų: 46.1 g
Angliavandenių: 55.3 g
-
Susmulkinkite šokoladą ir leiskite jam ištirpti kartu su sviestu „garų vonelėje“. (į vidutinį puodą ipilkite šiek tiek vandens). Nesustodami maišykite sviestą ir šokoladą su mediniu šaukštu. Gautą vientisą masę išimkite iš vandens vonelės ir palikite atvėsti.
-
Tuo tarpu kiaušinius sumaišykite su 100 g cukrumi: į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite, palaipsniui įmaišant cukraus. Plakti galima maišytuvu arba rankiniu būdu - kaip jums labiau patinka - bet ne mažiau kaip 2-3 minutes.
-
Graikinius riešutus sukapokite aštriu peiliu. Galima pakepinti riešutus sausoje keptuvėje, bet tai nebūtina.
-
Į atvėsintą šokolado ir sviesto masę atsargiai įmaišykite likusį cukrų, tada miltus ir smulkintus riešutus ir gerai išmaišykite su šluotele.
-
Tada įpilkite cukraus-kiaušinių mišinį ir gerai išmaišykite su šokolado mase. Maišykite, kol gausite vientisą masę.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į formą. Įdėkite į orkaitę ir kepkite 25-30 minučių. Ar pyragas iškepęs, galima patikrinti į jį įbedus medinį pagaliuką, jeigu ant pagaliuko neliko tešlos likučių, galite drąsiai traukti jį iš orkaitės.
-
Ištraukite braunio pyragą iš orkaitės ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros. Skanaus!
Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai