Imbieriniai sausainiai – tradiciniai kalėdiniai konditeriniai gaminiai iš miltų su imbieru ir cinamonu. Siūlome jums išbandyti šių traškių aromatingų sausainių receptą.
Imbieriniai sausainiai su cinamonu
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Kvietiniai miltai 350 g
- Cukrus 150 g
- Kiaušiniai 1 vnt
- Kepimo milteliai 1 šaukštelis
- Sviestas 100 g
- Maltas imbieras 45 g
- Cinamonas 1 šaukštelis
- Gvazdikėliai žiupsnelis
Energinė vertė
Kalorijų: 880 kcal
Baltymų: 14.1 g
Riebalų: 25 g
Angliavandenių: 150.3 g
Paruošimo būdas
-
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
-
Sumaišykite miltus (350 g.), kepimo miltelius, maltą imbierą, gvazdikėlius ir cinamoną.
-
Sviestą ir cukrų išplakite iki baltumo, įmuškite kiaušinį, įberkite miltus ir išminkykite tešlą.
-
Stalo paviršių pabarstykite miltais ir iškočiokite tešlą (stenkitės, kad tešla būtų kuo plonesnė). Iš tešlos išpjaukite jums patinkančių formų sausainius (jei turite, naudokite formeles). Pabarstykite sausainius cukrumi arba maltais migdolais.
-
Kepimo skardą ištepkite sviestu. Imbierinius sausainius kepkite įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių.
Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai