Biskvitinis obuolių pyragas

Biskvitinis obuolių pyragas

Obuolių pyragas – pats paprasčiausias ir skaniausias biskvitinio pyrago receptas. Labai greitai paruošiamas – sodrus ir purus.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Kiaušiniai 5 vnt
  • Obuoliai 3 vnt
  • Cukrus 200 g
  • Kvietiniai miltai 200 g
  • Cinamonas  pagal skonį
  • Vanilinis cukrus  pagal skonį
  • Sviestas 1 šaukštas
Paruošimo būdas
60 min Spausdinti
  • Obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Sudėkite juos į lėkštę ir pabarstykite cinamonu.

  • Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Išplakite kiaušinių baltymus elektriniu plakikliu (dideliu greičiu). Palaipsniui pilkite cukrų, kol gausite vienalytę, tankią, sodrią masę.

  • Nenustodami plakti, į baltymų masę įdėkite trynius ir vanilinio cukraus. Masė pagels ir bus dar tankesnės konsistencijos.

  • Sumažinkite plakimo greitį ir pamažu pilkite miltus. Maišykite iki vientisos masės, pagal konsistenciją panašią į tirštą grietinę.

  • Supilkite tešlą į gerai sviestu išteptą keptuvę. Kepimo forma turi būti užpildyta ne daugiau kaip 2/3 aukščio.

  • Ant tešlos viršaus dėkite obuolių skilteles, kad jos neliestų formos šonų. Kepkite 180 ° C temperatūroje apie 35–40 minučių arba kol iškeps (tikrinkite įkišdami dantų krapštuką). Pyragą atvėsinkite formoje ir perkelkite į lėkštę. Biskvitinis obuolių pyragas paruoštas. Skanaus!


Daugiau pyragų receptų rasite čia: Pyragai

Reitingas
( 7 įvertinimų, vid. 4.295 )
Parašykite komentarą