Obuolių pyragas – pats paprasčiausias ir skaniausias biskvitinio pyrago receptas. Labai greitai paruošiamas – sodrus ir purus.
Biskvitinis obuolių pyragas
- Kiaušiniai 5 vnt
- Obuoliai 3 vnt
- Cukrus 200 g
- Kvietiniai miltai 200 g
- Cinamonas pagal skonį
- Vanilinis cukrus pagal skonį
- Sviestas 1 šaukštas
- 
                                Obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Sudėkite juos į lėkštę ir pabarstykite cinamonu. 
- 
                                Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Išplakite kiaušinių baltymus elektriniu plakikliu (dideliu greičiu). Palaipsniui pilkite cukrų, kol gausite vienalytę, tankią, sodrią masę. 
- 
                                Nenustodami plakti, į baltymų masę įdėkite trynius ir vanilinio cukraus. Masė pagels ir bus dar tankesnės konsistencijos. 
- 
                                Sumažinkite plakimo greitį ir pamažu pilkite miltus. Maišykite iki vientisos masės, pagal konsistenciją panašią į tirštą grietinę. 
- 
                                Supilkite tešlą į gerai sviestu išteptą keptuvę. Kepimo forma turi būti užpildyta ne daugiau kaip 2/3 aukščio. 
- 
                                Ant tešlos viršaus dėkite obuolių skilteles, kad jos neliestų formos šonų. Kepkite 180 ° C temperatūroje apie 35–40 minučių arba kol iškeps (tikrinkite įkišdami dantų krapštuką). Pyragą atvėsinkite formoje ir perkelkite į lėkštę. Biskvitinis obuolių pyragas paruoštas. Skanaus! 
Daugiau pyragų receptų rasite čia: Pyragai


 
         
         
         
         
         
         
         
         
        