„Profitroliai“ – maži pyragaičiai iš plikytos tešlos. Labai lengvi, purūs ir švelnūs plikyti pyragaičiai tiesiog tirpsta burnoje. Išbandykite šį nuostabų receptą ir įsitikinkite patys.
Plikyti pyragaičiai „Profitroliai“
- Kvietiniai miltai 1 puodelis
- Sviestas 100 g
- Kiaušiniai 3 vnt
- Druska žiupsnelis
- Vanduo 1 puodelis
Kalorijų: 429 kcal
Baltymų: 10.4 g
Riebalų: 26.1 g
Angliavandenių: 38 g
-
Puode užvirkite vieną puodelį vandens. Pasūdykite ir įdėkite nedideliais gabaliukais pjaustyta sviestą.
-
Sumažinkite ugnį iki minimumo. Išsijokite miltus ir nepertraukiamai maišykite iki vientisos masės.
-
Perkelkite gautą tešlą į dubenėlį. Įmuškite kiaušinius vieną po kito. (Po kiekvieno įmušimo gerai išmaišykite).
-
Išplakite tešlą mediniu šaukštu, kol negausite vientisos masės.
-
Toliau su šaukštu arba konditerinio maišelio pagalba išdėliokite pyragaičius ant skardos. (Pyragaičiai turi būti graikinio riešuto dydžio)
-
Kepkite orkaitėje apie 10 min. 200 laipsniu temperatūroje, vėliau padidinkite temperatūrą iki 220 laipsnių ir kepkite dar 10-15 min. Kai plikyti pyragaičiai iškeps, kiekvienam pyragaityje padarykite skylutę, kad iš ten išeitų garai.
Pabaigai, galite ištirpinti šokoladą (70% kakavos) ir apšlakstyti Profitrolius.
Daugiau kepinių receptų rasite: Kepiniai