Labai skanūs ir lengvai pagaminami dietiniai grikių kotletai. Išbandykite šį nuostabų receptą, paįvairinkite savo dienos racioną arba tiesiog pamaloninkite savo draugus bei artimuosius.
Grikių kotletai
- Grikiai 1 stiklinė
- Svogūnai 1 vnt
- Kiaušiniai 1 vnt
- Miltai arba krakmolas 1 šaukštelis
- Druska pagal skonį
- Pipirai pagal skonį
- Augalinis aliejus
Kalorijų: 287 kcal
Baltymų: 8.6 g
Riebalų: 1.9 g
Angliavandenių: 62.7 g
-
Pirmiausia paruoškite grikius: gerai nuplaukite, užvirkite ir pilnai atvėsinkite. Atvėsintus grikius sumalkite trintuvu arba mėsmale.
-
Smulkiai supjaustykite svogūną, apkepinkite ir įmaišykite į grikių masę.
-
Pagal skonį masę pagardinkite druska, pipirais ar kitokiais mėsos prieskoniais. Jei masė atrodo per sausa, įpilkite truputį vandens, jeigu masė per biri, įdėkite šiek tiek miltų arba krakmolo. Įmuškite kiaušinį ir sumaišykite iki vientisos masės.
-
Drėgnomis rankomis suformuokite grikių kotletus (geriau formuoti nedidelius) ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi (uždengus dangtį) iš abiejų pusių po 3-4 min.
Vietoje krakmolo galite įdėti tarkuotą bulvę bei išvolioti kotletukus džiūvesėliuose.
Daugiau kotletų receptų rasite čia: Kotletai