Koldūnų tešla

Koldūnų tešla

Patys skaniausi koldūnai – iš naminės tešlos. Svarbiausia taisyklė ruošiant koldūnų tešlą – ilgai ją minkyti, kad ji suminkštėtų ir nebeliptų prie rankų.

 

Ingredientai
Porcijos: +
  • Kvietiniai miltai 600 g
  • Augalinis aliejus 1 šaukštelis
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Vanduo 200 ml
  • Druska ½ šaukštelio
Energinė vertė

Kalorijų: 246.5 kcal

Baltymų: 7.9 g

Riebalų: 2.4 g

Angliavandenių: 49.1 g

Paruošimo būdas
15 min Spausdinti
  • Miltus persijokite, suberkite ant stalo kalnelio formos su įduba viduje.

  • Atsargiai įmuškite į vidų kiaušinį, sūdytą užvirintą vandenį ir augalinį aliejų.

  • Viską sumaišykite, pamažu rinkdami miltus iš visų pusių iki tol, kol gausite vėsią tešlą. Palikite tešlą kelioms minutėms, kad pravėstų.

  • Galiausiai minkykite tešlą rankomis iki vientisos masės.

  • Toliau reikia paruošti įdarą, sulipdyti koldūnus ir juos išvirti. Skaitykite plačiau kaip pasigaminti koldūnus su mėsos įdarų.


Daugiau tešlos receptų rasite čia: Tešla

Reitingas
( 9 įvertinimų, vid. 4.225 )
Parašykite komentarą