Cukinijų blynai

Cukinijų blynai

Cukinijų blynai yra vienas iš labiausiai paplitusių patiekalų būtent iš šios daržovės. Cukinijų blynai nusipelno tokios meilės dėl kelių priežasčių: lengvai paruošiama ir cukinijos yra nebrangus produktas. Labai paprastas ir greitas receptas, užtruksite vos 20 min.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Cukinijos 1 vnt
  • Kvietiniai miltai 3 šaukštai
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Malti juodieji pipirai  pagal skonį
  • Druska  pagal skonį
  • Augalinis aliejus 70 ml
Energinė vertė

Kalorijų: 527 kcal

Baltymų: 10.7 g

Riebalų: 42.2 g

Angliavandenių: 25.3 g

Paruošimo būdas
20 min Spausdinti
  • Nuplaukite cukiniją, nusausinkite, sutarkuokite ant rupios trintuvės (prieš tai pašalinkite sėklas) ir pasūdykite. Palikite viską 10-15 min, kad išsiskirtų sultys ir tada dar nuspauskite skystį.

  • Giliame dubenyje kiaušinius lengvai suplakite šluotele ir pasūdykite.

  • Į kiaušinių masę įmaišykite tarkuotą cukiniją ir išmaišykite. Suberkite miltus ir vėl gerai išmaišykite.

  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų, įdėkite šaukštą tešlos, suformuokite blyną ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.


Cukinijų blynus patiekite su grietinės ir česnakų padažu.

Daugiau blynų receptų rasite: Blynai

Reitingas
( 3 įvertinimai, vid. 45 )
Parašykite komentarą