Plikyti pyragaičiai Profitroliai

Plikyti pyragaičiai „Profitroliai“

„Profitroliai“ – maži pyragaičiai iš plikytos tešlos. Labai lengvi, purūs ir švelnūs plikyti pyragaičiai tiesiog tirpsta burnoje. Išbandykite šį nuostabų receptą ir įsitikinkite patys.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Kvietiniai miltai 1 puodelis
  • Sviestas 100 g
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Druska  žiupsnelis
  • Vanduo 1 puodelis
Energinė vertė

Kalorijų: 429 kcal

Baltymų: 10.4 g

Riebalų: 26.1 g

Angliavandenių: 38 g

Paruošimo būdas
30 min Spausdinti
  • Puode užvirkite vieną puodelį vandens. Pasūdykite ir įdėkite nedideliais gabaliukais pjaustyta sviestą.

  • Sumažinkite ugnį iki minimumo. Išsijokite miltus ir nepertraukiamai maišykite iki vientisos masės.

  • Perkelkite gautą tešlą į dubenėlį. Įmuškite kiaušinius vieną po kito. (Po kiekvieno įmušimo gerai išmaišykite).

  • Išplakite tešlą mediniu šaukštu, kol negausite vientisos masės.

  • Toliau su šaukštu arba konditerinio maišelio pagalba išdėliokite pyragaičius ant skardos. (Pyragaičiai turi būti graikinio riešuto dydžio)

  • Kepkite orkaitėje apie 10 min. 200 laipsniu temperatūroje, vėliau padidinkite temperatūrą iki 220 laipsnių ir kepkite dar 10-15 min. Kai plikyti pyragaičiai iškeps, kiekvienam pyragaityje padarykite skylutę, kad iš ten išeitų garai.


Pabaigai, galite ištirpinti šokoladą (70% kakavos) ir apšlakstyti Profitrolius.

Daugiau kepinių receptų rasite: Kepiniai

Reitingas
( 2 įvertinimai, vid. 3.55 )
Parašykite komentarą