Picos padas yra pagrindas, nuo kurio priklauso pusė patiekalo skonio. Iš tikrųjų picos tešlą paruošti nėra sunku, svarbiausia – gerai išminkyti tešlą, kad ji būtų elastinga, lengvai tampoma ir rezultate turi gautis plonas paplotėlis. Siūlome Jums išbandyti šį receptą kuris puikia tinka naminėms picoms kepti.
Naminis picos padas
- Kvietiniai miltai 175 g
- Druska pagal skonį
- Alyvuogių aliejus 1 šaukštas
- Sausos mielės 1 šaukštelis
- Vanduo 125 ml
Kalorijų: 200 kcal
Baltymų: 4.6 g
Riebalų: 5.6 g
Angliavandenių: 33.3 g
-
Miltus, druską ir mieles sumaišykite kartu. Atskirame puode sumaišyti aliejų ir vandenį, Tada sumaišyti viską kartu iki vientisos masės. Perkelkite tešla ant pamiltuoto paviršiaus ir paminkykite apie 2-3 min.
-
Perkelkite tešlą į atskirą dubenį ir sutepkite išorę aliejumi. Uždenkite dubenėlį maistine plėvele ir 40 min. laikykite šiltai, kol tešla nepadvigubės 2 kartus.
-
Tada vėl minkykite tešlą apie 1-2 min. Iškočiokite tešlą į 30 cm skersmens paplotėlius ir padėkite į formą ant iškloto kepimo popieriaus. Susukite tešlos kraštus (2 cm.), kad susidarytų pluta. O toliau pagal pageidavimą galite pasirinkti įdarą ir kepti picą įprastai. (Picą kepti iki 300 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 3 - 4 minutes)
Daugiau kepinių receptų rasite: Kepiniai