Morengai (bezė) – prancūziškas desertas, taip pat, vienas populiariausių receptų iš kiaušinių baltymų, kurį pagaminsite panaudoję vos du ingredientus.
Prancūziški morengai
- Cukrus 150 g
- Kiaušinių baltymai 3 vnt
- Vanilinis cukrus 2 šaukšteliai
Kalorijų: 61 kcal
Baltymų: 1.4 g
Riebalų: 0 g
Angliavandenių: 13.8 g
-
Sumaišykite 150 g cukraus ir 2 arbatinius šaukštelius (bet galite ir daugiau) vanilinio cukraus.
-
Svarbiausia kruopščiai atskirti baltymus nuo trynių, kitu atveju nieko nesigaus. Į vieną puodelį išpilkite baltymus, į kitą trynius (juos galima uždengti folija ir paslėpti į šaldytuvą). Pasiimkite kokį nors dubenį, kur plaksite baltymus ir plakite su mikseriu iki standžių putų. Jei mikseris ganėtinai galingas, užteks 3-5 min. Norint įsitikinti, kad tikrai gana, galite dubenį su baltymais apverti „aukštyn kojom“, baltymai turi tvirtai laikytis.
-
Toliau, supilkite cukrų iš stiklinės ir plakite dar 5 minutes, kol pamatysite, kad konsistencija išlaiko formą ir blizga. Darbas padarytas! Norėdami įsitikinti, kad viskas tobula, perbraukite šluotele masės paviršių ir jei išliks pėdsakai, tada viskas gerai!
-
Ant kepimo skardos dedame kepimo popierių. Tada, formuojame morenginius sausainius bet kokios formos. Galite naudoti maišelį su antgaliais (gaunasi kažkas panašaus į konditerinį švirkštą). Suformavus morengus, įdėkite į orkaitę (pašildyta iki 120 laipsnių) ir kepkite apie 60-80 min., periodiškai patikrinkite. Jei išorė kieta, laikas ištraukti. Patartina morengus ištraukti atvėsus orkaitei.
Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai