Morengai

Prancūziški morengai

Morengai (bezė) – prancūziškas desertas, taip pat, vienas populiariausių receptų iš kiaušinių baltymų, kurį pagaminsite panaudoję vos du ingredientus.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Cukrus 150 g
  • Kiaušinių baltymai 3 vnt
  • Vanilinis cukrus 2 šaukšteliai
Energinė vertė

Kalorijų: 61 kcal

Baltymų: 1.4 g

Riebalų: 0 g

Angliavandenių: 13.8 g

Paruošimo būdas
1 val 10 min Spausdinti
  • Sumaišykite 150 g cukraus ir 2 arbatinius šaukštelius (bet galite ir daugiau) vanilinio cukraus.

  • Svarbiausia kruopščiai atskirti baltymus nuo trynių, kitu atveju nieko nesigaus. Į vieną puodelį išpilkite baltymus, į kitą trynius (juos galima uždengti folija ir paslėpti į šaldytuvą). Pasiimkite kokį nors dubenį, kur plaksite baltymus ir plakite su mikseriu iki standžių putų. Jei mikseris ganėtinai galingas, užteks 3-5 min. Norint įsitikinti, kad tikrai gana, galite dubenį su baltymais apverti „aukštyn kojom“, baltymai turi tvirtai laikytis.

  • Toliau, supilkite cukrų iš stiklinės ir plakite dar 5 minutes, kol pamatysite, kad konsistencija išlaiko formą ir blizga. Darbas padarytas! Norėdami įsitikinti, kad viskas tobula, perbraukite šluotele masės paviršių ir jei išliks pėdsakai, tada viskas gerai!

  • Ant kepimo skardos dedame kepimo popierių. Tada, formuojame morenginius sausainius bet kokios formos. Galite naudoti maišelį su antgaliais (gaunasi kažkas panašaus į konditerinį švirkštą). Suformavus morengus, įdėkite į orkaitę (pašildyta iki 120 laipsnių) ir kepkite apie 60-80 min., periodiškai patikrinkite. Jei išorė kieta, laikas ištraukti. Patartina morengus ištraukti atvėsus orkaitei.


Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai

Reitingas
( 7 įvertinimų, vid. 45 )
Parašykite komentarą