Trupininio pyrago su uogiene receptas. Tokio pobūdžio pyragas yra labai greitai ir lengvai pagaminamas. Įdarui tinka bet kokia naminė uogienė iš atsargų žiemai.
Trupininis pyragas su uogiene
- Miltai 400 g
- Margarinas 150 g
- Cukrus 120-150 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Uogienė 350-400 g
-
Pirmiausia, išminkykite tešlą. Įmeskite kiaušinius į mažą dubenį ir išmaišykite su cukrumi.
-
Masę išplakite plaktuvu arba mikseriu iki kol įgaus baltą atspalvį.
-
Margarinas turėtų būti minkštas, todėl geriau jį iš anksto išimti iš šaldytuvo. Klasikiniame trupininio pyrago recepte taip pat galite naudoti sviestą. Į kiaušinių-cukraus masę įpilkite margarino ir išplakite iki vientisos masės.
-
Pamažu suberkite miltus, minkydami tešlą. Taip pat, galite įberti žiupsnelį vanilino pagal skonį. Turėtų gautis gana kieta tešla.
-
Padalinkite tešlą į 4-5 dalis, iš kurių kiekvieną iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus.
-
Paplotėlius padėkite ant kepimo skardos ir įdėkite į pašildytą orkaitę. Paplotėliai kepami gana greitai, kuo plonesnis, tuo greičiau. Prieš kepant padenkite kepimo formą su kepimo popieriumi.
-
Paruoštus paplotėlius reikia atvėsinti ir suteikti vienodą formą. Norėdami tai padaryti, galite naudoti lėkštę arba, pavyzdžiui, popieriaus lapą. Likučius galite palikti, jei norėsite pabarstyti ant pyrago viršaus.
-
Kiekvieną paplotėlį sutepkite uogiene ir dėkite vieną paplotėlį ant kito. Ant viršaus užbarstykite likusius trupinius. Tada, palikite porai valandų, kad tinkamai įsigertų.
Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai