Kiniški ryžiai su kiaušiniu yra gan populiarus pasirinkimas kinų restoranuose. Tokį patį patiekalą galite paprastai paruošti ir namuose pagal šį receptą.
Kiniški ryžiai su kiaušiniu
- Ilgo grūdo ryžiai 150 g
- Kiaušiniai 3 vnt
- Česnakai 2 skiltelės
- Laiškiniai svogūnai 5 vnt
- Augalinis aliejus 2 šaukštai
- Konservuoti žalieji žirneliai 125 g
- Sojų padažas 1 šaukštas
- Druska pagal skonį
Kalorijų: 323 kcal
Baltymų: 10.9 g
Riebalų: 14.2 g
Angliavandenių: 36.1 g
-
Ryžius virkite maždaug 10–12 minučių pasūdytame vandenyje, beveik iki minkštumo, bet ne iki galo minkštus. Nuplaukite po šaltu vandeniu. Kaip išvirti ryžius rasite čia.
-
Į puodą įmuškite kiaušinius, šiek tiek išplakite ir pakaitinkite ant silpnos ugnies, nuolat maišykite, kol masė truputį apskrus. Tuo pačiu žirnelius apvirkite nedideliame vandens kiekyje.
-
Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje arba „Wok“ keptuvėje. Įdėkite susmulkintą česnaką, smulkiai supjaustytus svogūnus, virtus žirnelius ir kepkite, nuolat maišydami apie 1-2 min.
-
Į keptuvę suberkite ryžius ir sumaišykite. Įdėkite paruoštus kiaušinius, įpilkite sojų padažo, įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite. Skanaus!
Daugiau karštų patiekalų receptų rasite čia: Karšti patiekalai