Klafutis („Clafoutis“) – yra vienas mėgstamiausių vaisių desertų Prancūzijoje. Šis desertas su vyšniomis paruošiamas lengvai ir greitai iš prieinamų ingredientų.
Vyšnių klafutis su vanile
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Vyšnios 500 g
- Kvietiniai miltai 125 g
- Cukrus 250 g
- Kiaušiniai 5 vnt
- Grietinė 350 g
- Pienas 1 stiklinė
- Citrina 1 vnt
- Vanilinas žiupsnelis
- Druska žiupsnelis
Energinė vertė
Kalorijų: 357 kcal
Baltymų: 8.8 g
Riebalų: 12.1 g
Angliavandenių: 53.1 g
Paruošimo būdas
-
Iš vyšnių pašalinkite kauliukus ir tolygiai suberkite ant kepimo formos dugno, ant viršaus pabarstykite 50 g. cukraus ir palikite 30 min.
-
Tuo tarpu išsijokite miltus, pasūdykite, įdėkite vanilės cukrų, citrinos žievelę ir likusį cukrų. Viską išmaišykite, masės viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite plaktus kiaušinius. Maišykite miltus su kiaušiniais iki vientisos masės, tada įdėkite grietinę ir pabaigai supilkite pieną.
-
Supilkite tešlą ant uogų ir įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite 35-40 min. Vyšnių klafutis turėtų paruduoti ir pakilti.
Daugiau desertų receptų rasite čia: Desertai