Tacos yra tradicinis meksikietiškas patiekalas. Paprastai meksikietiški takos susideda iš kukurūzinių tortilijų su įvairiais įdarais.
Meksikietiški „Tacos“
- Takų paplotėliai 8 vnt
- Malta jautiena 400 g
- Konservuotos juodosios pupelės 1 skardinė
- Salotos „Romano“ 1 vnt
- Alyvuogių aliejus 100 ml
- Česnakai 3 skiltelės
- Pankolių sėklos 1 šaukštelis
- Kmynai žiupsnelis
- Svogūnai 4 vnt
- Saldus aitriųjų paprikų padažas pagal skonį
- Natūralus neriebus jogurtas 150 g
- Avokadas 1 vnt
- Obuoliai 1 vnt
- Vyšniniai pomidorai 6 vnt
- Žalioji citrina (Laimas) 1 vnt
- Sojų padažas pagal skonį
- Paprikos pagal skonį
- Kapotos petražolės 20 g
- Čili pipirai 1 vnt
Kalorijų: 891 kcal
Baltymų: 31 g
Riebalų: 62 g
Angliavandenių: 52.6 g
-
Maltą mėsą sudėkite ant aliejumi pateptos keptuvės ir pakepkite iki aukso rudos spalvos. Pagardinkite maltą mėsą papriką ir pankolio sėklomis, sumažinkite ugnį ir retkarčiais pamaišykite.
-
Kepkite česnaką alyvuogių aliejuje apie 2 minutes, lygiagrečiai supjautykite svogūnus maždaug 1,5 cm kubeliais. Paruoštus svogūnus sudėkite į tą pačią keptuvę su česnakais ir pakepkite apie 3 minutes, kol suminkštės, pabarstykite kmynais.
-
Įpilkite pupeles (kartu su sultimis) į keptuvę, užvirkite, įberkite druskos ir pipirų. Sumažinkite ugnį ir kepkite kol įgaus kreminės masės būseną.
-
Plonai supjaustykite salotas ir petražoles. Pomidorus ir avokadą supjaustykite kubeliais, smulkiai supjaustykite čilį pipirą. Obuolius galima tarkuoti arba smulkiai supjaustyti. Įdėkite salotas į gilią lėkštę ir pagardinkite laimo sultimis ir sojos padažu.
-
Paruoštą įdarą sudėkite į tako paplotėlius. Pirmiausia įdėkite juodųjų pupelių tyrę su svogūnais, tada maltą mėsą ir salotas ant viršaus. Visa tai galima pagardinti neriebiu jogurtu ar grietine, pridedant saldaus čili padažo.
Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai