Siūlome pagaminti šį paprastą silkės su morkomis ir svogūnais užkandį, kuris puikiai tiks šventiniam stalui ar vakarienei. Šio patiekalo gaminimas nereikalauja daug laiko ar pastangų, o svečiai bus maloniai nustebinti.
Silkė su morkomis ir svogūnais
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Silkių filė 220 g
- Morkos 2 vnt
- Svogūnai 2 vnt
- Pomidorų pasta 2 šaukštai
- Aliejus kepimui
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Druska pagal skonį
Paruošimo būdas
-
Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Nuskuskite morkas, nuplaukite, ir sutarkuokite stambia tarka.
-
Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite supjaustytus svogunūs iki auksinės spalvos. Tada, ant viršaus įdėkite morkas, viską išmaišykite ir kepkite toliau ant vidutinės ugnies. Pasūdykite ir papirinkite.
-
Tuomet įdėkite tomatų pastą, išmaišykite ir toliau kepkite kol viskas suminkštės.
-
Išsirinkus jum patogų serviravimo indą, supjaustykite silkės filė gabaliukais ir dėkite ją pirmu skuoksniu. Ant viršaus sudėkite atvėsusius keptus svogūnus su morkomis.
Daugiau užkandžių receptų rasite čia: Užkandžiai
Gerai kad paprasti žmoniškai receptai ir gima dar kažką ypirkti pagaminti ačiū super!!