Brusketa su pomidorais
Brusketa („Bruschetta“) su pomidorais – skanus itališkas užkandis, kai norisi kažką užkąsti, bet nepersivalgyti. Be to, šis užkandis atrodo labai elegantiškai ir papuoš bet kokį šventinį stalą. O svarbiausia, šio užkandžio paruošimas trunka vos apie 10 min. Populiariausias brusketos sumuštinio recepto derinys yra skrudinta duona, pomidorai, česnakai ir bazilikas.
Gaminant itališką „bruschetta„, geriausia naudoti itališką duonelę Čiabatą („Ciabatta“) – jos riekelės po kepimo lengvai sugeria aliejų.
- Balta duona 4 riekelės
- Pomidorai 3 vnt
- Alyvuogių aliejus 30 ml
- Česnakai 3 gvazdikėliai
- Balzaminis actas 10 g
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Druska pagal skonį
- Žalumynai 30 g
Kalorijų: 132 kcal
Baltymų: 2.3 g
Riebalų: 7.8 g
Angliavandenių: 13.1 g
-
Kepkite duoną sausoje keptuvėje arba orkaitėje iki auksinės rudos spalvos.
(Kepant orkaitėje, įkaitinkite iki 200 laipsnių, ir kepkite apie 3-5 minutes, priklausomai nuo kepalo dydžio).
-
Pomidorus supjaustykite kubeliais, kurių briaunos ilgis yra 0,5 cm. Smulkiai supjaustykite 3 česnako skilteles.
-
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite į ją šiek tiek alyvuogių aliejaus ir suberkite pomidorus ir česnaką. Kepkite apie 1-2min, kad tik sušiltų ir neprarastų šviežumo. Tada supilkite į keptuvę balzaminio acto, sumaišykite ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
-
Duonos riekeles apšlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi. Ant duonos viršaus uždėkite šiltus pomidorus, pasūdykite pagal skonį, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir smulkiai supjaustytais žalumynais. Pateikite patiekalą kaip užkandį.
Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai
( 1 įvertinimas, vid. 5 iš 5 )