Kepta dorada su citrina

Kepta dorada su citrina ir baziliku

„Dorada“ (arba „Auksaspalvis sparas“) – labai populiari žuvis su balta, minkšta ir labai skania mėsa. Siūlome Jums keptos dorados receptą su citrina ir baziliku.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Dorada 1 vnt
  • Citrinos 1 vnt
  • Alyvuogių aliejus 20 ml
  • Druska  pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai  pagal skonį
  • Bazilikai  pagal skonį
Energinė vertė

Kalorijų: 591 kcal

Baltymų: 73.8 g

Riebalų: 32.3 g

Angliavandenių: 4.9 g

Paruošimo būdas
25 min Spausdinti
  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

  • Doradą išvalykite, gerai išplaukite ir nusausinkite. Pusę folijos lapo sutepkite aliejumi ir ant viršaus padėkite žuvį. Prieš tai žuvį pabarstykite druska ir pipirais iš abiejų pusių.

  • Pusę citrinos supjaustykite plonomis riekelėmis. Kitą pusę citrinos išspauskite ant žuvies, o citrinos riekeles ir baziliką įdėkite į žuvies pilvą. Žuvį tvirtai įvyniokite į foliją ir įdėkite į orkaitę. Kepkite apie 20-25 minutes.


Daugiau žuvies patiekalų receptų rasite: Žuvies patiekalai

Reitingas
( 2 įvertinimai, vid. 55 )
Parašykite komentarą