„Dorada“ (arba „Auksaspalvis sparas“) – labai populiari žuvis su balta, minkšta ir labai skania mėsa. Siūlome Jums keptos dorados receptą su citrina ir baziliku.
Kepta dorada su citrina ir baziliku
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Dorada 1 vnt
- Citrinos 1 vnt
- Alyvuogių aliejus 20 ml
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Bazilikai pagal skonį
Energinė vertė
Kalorijų: 591 kcal
Baltymų: 73.8 g
Riebalų: 32.3 g
Angliavandenių: 4.9 g
Paruošimo būdas
-
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
-
Doradą išvalykite, gerai išplaukite ir nusausinkite. Pusę folijos lapo sutepkite aliejumi ir ant viršaus padėkite žuvį. Prieš tai žuvį pabarstykite druska ir pipirais iš abiejų pusių.
-
Pusę citrinos supjaustykite plonomis riekelėmis. Kitą pusę citrinos išspauskite ant žuvies, o citrinos riekeles ir baziliką įdėkite į žuvies pilvą. Žuvį tvirtai įvyniokite į foliją ir įdėkite į orkaitę. Kepkite apie 20-25 minutes.
Daugiau žuvies patiekalų receptų rasite: Žuvies patiekalai