Vištienos karis – indų virtuvės patiekalas. Dažniausiai šio troškinio pavidalo patiekalas patiekiamas su ryžiais. Šis vištienos su kariu receptas labiau skirtas aštraus maisto mėgėjams.
Vištienos karis
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Vištienos krūtinėlė 2 vnt
- Lauro lapai 2 vnt
- Maži džiovinti raudonieji čili pipirai 2 vnt
- Mažas svogūnas 1 vnt
- Česnakai 3 skiltelės
- Imbiero šaknis (2 cm) 1 vnt
- Druska 1 šaukštelis
- Aitriosios paprikos milteliai 1 šaukštelis
- Ciberžolė 1 šaukštelis
- Prieskoniai „Garam masala“ 1 šaukštelis
- Raudonojo kario pasta 1 šaukštelis
- Kokosų pienas 1 skardinė
Paruošimo būdas
-
Į keptuvę įpilkite aliejaus, dėkite lauro lapus, džiovintus čili pipirus ir išmaišykite.
-
Sudėkite svogūną ir troškinkite iki tol, kol iškepa svogūnas. Nepamirškite maišyti.
-
Į keptuvės turinį įmaišykite česnaką ir imbierą.
-
Berkite druską, aitriąją papriką, ciberžolę, „Garam masala“ prieskonius. Pamaišykite, tada įpilkite šlakelį vandens ir viską gerai išmaišykite.
-
Įdėkite raudonojo kario pastą, įpilkite šiek tiek vandens ir maišykite 2 minutes.
-
Sudėkite vištieną, supjaustyta į norimo dydžio gabaliukus, uždenkite dangtį ir palikite 10-15 min, tada supilkite kokosų pieną ir leiskite pasitroškinti dar 10 min. Vištiena su kariu paruošta. Skanaus!
Daugiau vištienos patiekalų receptų rasite čia: Vištienos patiekalai