„Laimas, čili pipiras…“ – marinatas, kuris nepaliks abejingų. Šie pikantiški deriniai, vištienai suteikia sultingumo, čili poskonio bei skanią rūgštelę.
Vištiena čili laimo marinate
Ingredientai
        
        
                
            Porcijos:
            –
            
            +
        
            
        
        
    - Vištienos krūtinėlė 1 kg
- Laimo žievelės 2-3 šaukštai
- Laimo sultys 4 šaukštai
- Čili pipirai 2
- Šviežios kalendros sauja
- Aliejus 2 šaukštai
- Medus 1 šaukštas
- Druska pagal skonį
            Paruošimo būdas        
        
    - 
                                Inde, kuriame ketiname marinuoti vištieną, sutarkuojame 2-3 valgomus šaukštus laimo žievelės. 
- 
                                Laimus pjauname per pusę ir iš jų išspaudžiame sultis. 
- 
                                2 čili pipirus, česnako skilteles, kalendrą - pjaustome, smulkiname ir dedame į indą. 
- 
                                Gautą marinatą pagardiname aliejumi bei medumi. 
- 
                                Dedame žiupsnelį druskos, viską gerai išmaišome ir įdedame vištienos dalis. 
- 
                                Po 30-40 min vištiena bus paruošta kepimui. 
- 
                                Kepant keptuvėje: kepkite po 5 min. iš abiejų pusių. Kepant orkaitėje: kepkite ant grotelių 230 °C temperatūroje po 6 min. iš abiejų pusių. 
Daugiau vištienos patiekalų receptų rasite čia: Vištienos patiekalai


 
         
         
         
         
         
         
         
         
        