Vištiena saldžiarūgščiame padaže

Vištiena saldžiarūgščiame padaže

Vištiena saldžiarūgščiai („kinietiškai“) yra labai lengvai pagaminama. Šiam receptui naudojami tik patys paprasčiausi ir prieinamiausi produktai.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Vištienos filė 500 g
  • Sojos padažas 10 šaukštų
  • Obuolių sidro actas 40 ml
  • Cukrus 5 šaukšteliai
  • Vanduo  puodelio
  • Pomidorų pasta 2 šaukštai
  • Saldžiosios paprikos 1 vnt
  • Konservuoti ananasai 200 ml
  • Pomidorai 2 vnt
Energinė vertė

Kalorijų: 261 kcal

Baltymų: 35.5 g

Riebalų: 1.8 g

Angliavandenių: 23.9 g

Paruošimo būdas
30 min Spausdinti
  • Vištienos filė supjaustykite plonomis juostelėmis, sudėkite į dubenį, užpilkite sojos padažu (apie 6 šaukštus) ir pamarinuokite su mėgstamais prieskoniais (pvz. pipirai).

  • Norint paruošti padažą, rinkitės gilią keptuvę (geriausia naudoti specialią WOK tipo keptuvę). Sumaišykite actą, sojų padažą (apie 4 šaukštus), pomidorų pastą. Viską šildome ant ugnies. Įdėkite dalį cukraus. Įpilkite vandens, sudėkite supjaustytus pipirus, konservuotus ananasus ir pomidorus. Paragaukite. Jei padažas yra per rūgštus, įdėkite likusį cukrų. Troškinkite apie 10 minučių. Daržovės turi išlikti šiek tiek kietos. Padažas turėtų būti vidutiniškai tirštas.

  • Apkepkite vištieną, sumaišykite su padažu ir troškinkite dar 10 min. Patiekite su ryžiais.


Daugiau vištienos patiekalų receptų rasite: Vištienos patiekalai

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą