Vištiena saldžiarūgščiame padaže

Vištiena saldžiarūgščiame padaže

Vištiena saldžiarūgščiai („kinietiškai“) yra labai lengvai pagaminama. Šiam receptui naudojami tik patys paprasčiausi ir prieinamiausi produktai.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Vištienos filė500 g
  • Sojos padažas10 šaukštų
  • Obuolių sidro actas40 ml
  • Cukrus5 šaukšteliai
  • Vanduo puodelio
  • Pomidorų pasta2 šaukštai
  • Saldžiosios paprikos1 vnt
  • Konservuoti ananasai200 ml
  • Pomidorai2 vnt
Energinė vertė

Kalorijų: 261 kcal

Baltymų: 35.5 g

Riebalų: 1.8 g

Angliavandenių: 23.9 g

Paruošimo būdas
30 min Spausdinti
  • Vištienos filė supjaustykite plonomis juostelėmis, sudėkite į dubenį, užpilkite sojos padažu (apie 6 šaukštus) ir pamarinuokite su mėgstamais prieskoniais (pvz. pipirai).

  • Norint paruošti padažą, rinkitės gilią keptuvę (geriausia naudoti specialią WOK tipo keptuvę). Sumaišykite actą, sojų padažą (apie 4 šaukštus), pomidorų pastą. Viską šildome ant ugnies. Įdėkite dalį cukraus. Įpilkite vandens, sudėkite supjaustytus pipirus, konservuotus ananasus ir pomidorus. Paragaukite. Jei padažas yra per rūgštus, įdėkite likusį cukrų. Troškinkite apie 10 minučių. Daržovės turi išlikti šiek tiek kietos. Padažas turėtų būti vidutiniškai tirštas.

  • Apkepkite vištieną, sumaišykite su padažu ir troškinkite dar 10 min. Patiekite su ryžiais.


Daugiau vištienos patiekalų receptų rasite: Vištienos patiekalai

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: