Mėsos kukuliai

Mėsos kukuliai pomidorų padaže

Mėsos kukuliai – maltos mėsos tefteliai pomidorų padaže. Beveik kiekvienoje pasaulio virtuvėje yra panašus patiekalas, todėl yra skirtingų kukulių receptų ir gaminimo būdų.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Morkos 1 vnt
  • Mėsos faršas 500 g
  • Svogūnai 2 vnt
  • Ryžiai 125 g
  • Lauro lapai 4 vnt
  • Pomidorų pasta 2 šaukštai
  • Juodieji pipirai žirneliais 6 vnt
  • Malta kalendra 1 šaukštelis
  • Cukrus 1 šaukštelis
  • Kvietiniai miltai 3 šaukštai
  • Druska  pagal skonį
Energinė vertė

Kalorijų: 529 kcal

Baltymų: 27 g

Riebalų: 25.9 g

Angliavandenių: 47 g

Paruošimo būdas
1 val 10 min Spausdinti
  • Išvirkite ryžius ir nuplaukite šaltu vandeniu.

  • Morkas sutarkuokite, svogūnus supjaustykite kubeliais.

  • Pasūdykite mėsos faršą, įdėkite pipirų, pusę supjaustytų svogūnų, morkas, ryžius ir išmaišykite.

  • Šlapiom rankom suformuokite kukulius, apvoliokite miltuose ir kepkite.

  • Likusius svogūnus apkepkite pora minučių.

  • Praskieskite 0.5l vandens su 2 šaukštais pomidorų pastos, 3 šaukštais kvietinių miltų ir įpilkite padažą į teftelius. Įdėkite prieskonių, cukraus ir druskos.

  • Troškinkite mėsos teftelius ant silpnos ugnies apie 35-40 min., tada išjunkite ir leiskite pastovėti apie 15 minučių.


Daugiau karštų patiekalų receptų rasite: Karšti patiekalai

Reitingas
( 2 įvertinimai, vid. 4.55 )
Parašykite komentarą