Mėsos kukuliai – maltos mėsos tefteliai pomidorų padaže. Beveik kiekvienoje pasaulio virtuvėje yra panašus patiekalas, todėl yra skirtingų kukulių receptų ir gaminimo būdų.
Mėsos kukuliai pomidorų padaže
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Morkos 1 vnt
- Mėsos faršas 500 g
- Svogūnai 2 vnt
- Ryžiai 125 g
- Lauro lapai 4 vnt
- Pomidorų pasta 2 šaukštai
- Juodieji pipirai žirneliais 6 vnt
- Malta kalendra 1 šaukštelis
- Cukrus 1 šaukštelis
- Kvietiniai miltai 3 šaukštai
- Druska pagal skonį
Energinė vertė
Kalorijų: 529 kcal
Baltymų: 27 g
Riebalų: 25.9 g
Angliavandenių: 47 g
Paruošimo būdas
-
Išvirkite ryžius ir nuplaukite šaltu vandeniu.
-
Morkas sutarkuokite, svogūnus supjaustykite kubeliais.
-
Pasūdykite mėsos faršą, įdėkite pipirų, pusę supjaustytų svogūnų, morkas, ryžius ir išmaišykite.
-
Šlapiom rankom suformuokite kukulius, apvoliokite miltuose ir kepkite.
-
Likusius svogūnus apkepkite pora minučių.
-
Praskieskite 0.5l vandens su 2 šaukštais pomidorų pastos, 3 šaukštais kvietinių miltų ir įpilkite padažą į teftelius. Įdėkite prieskonių, cukraus ir druskos.
-
Troškinkite mėsos teftelius ant silpnos ugnies apie 35-40 min., tada išjunkite ir leiskite pastovėti apie 15 minučių.
Daugiau karštų patiekalų receptų rasite: Karšti patiekalai