Mėsos kukuliai – maltos mėsos tefteliai pomidorų padaže. Beveik kiekvienoje pasaulio virtuvėje yra panašus patiekalas, todėl yra skirtingų kukulių receptų ir gaminimo būdų.
Mėsos kukuliai pomidorų padaže
Ingredientai
        
        
                
            Porcijos:
            –
            
            +
        
            
        
        
    - Morkos 1 vnt
- Mėsos faršas 500 g
- Svogūnai 2 vnt
- Ryžiai 125 g
- Lauro lapai 4 vnt
- Pomidorų pasta 2 šaukštai
- Juodieji pipirai žirneliais 6 vnt
- Malta kalendra 1 šaukštelis
- Cukrus 1 šaukštelis
- Kvietiniai miltai 3 šaukštai
- Druska pagal skonį
Energinė vertė
        Kalorijų: 529 kcal
Baltymų: 27 g
Riebalų: 25.9 g
Angliavandenių: 47 g
            Paruošimo būdas        
        
    - 
                                Išvirkite ryžius ir nuplaukite šaltu vandeniu. 
- 
                                Morkas sutarkuokite, svogūnus supjaustykite kubeliais. 
- 
                                Pasūdykite mėsos faršą, įdėkite pipirų, pusę supjaustytų svogūnų, morkas, ryžius ir išmaišykite. 
- 
                                Šlapiom rankom suformuokite kukulius, apvoliokite miltuose ir kepkite. 
- 
                                Likusius svogūnus apkepkite pora minučių. 
- 
                                Praskieskite 0.5l vandens su 2 šaukštais pomidorų pastos, 3 šaukštais kvietinių miltų ir įpilkite padažą į teftelius. Įdėkite prieskonių, cukraus ir druskos. 
- 
                                Troškinkite mėsos teftelius ant silpnos ugnies apie 35-40 min., tada išjunkite ir leiskite pastovėti apie 15 minučių. 
Daugiau karštų patiekalų receptų rasite: Karšti patiekalai


 
         
         
         
         
         
         
         
         
        