Makaronai carbonara

Makaronai „Carbonara“

Itališkas patiekalas spagečiai „Carbonara“ yra populiarus visame pasaulyje. Gaminant šį patiekalą, recepte nebūtina naudoti spagečius – galima išsirinkti makaronus iš 500 įvairiausių rūšių.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Spagečiai 250 g
  • Sviestas 20 g
  • Česnakas 2 skiltelės
  • Raudoni svogūnai 1 vnt
  • Kiaulienos filė 50 g
  • Grietinėlė 20% 200 ml
  • Tarkuotas parmezano sūris 50 g
  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Druska  pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai  pagal skonį
Energinė vertė

Kalorijų: 1158 kcal

Baltymų: 46.5 g

Riebalų: 61 g

Angliavandenių: 101.8 g

Paruošimo būdas
20 min Spausdinti
  • Dideliame puode užvirkite vandenį ir ušvirkite makaronus. Virkite minutę mažiau nei nurodyta ant pakuotės.

  • Kol makaronai verda, keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką ir mėsą.

  • Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir giliame puode išplakite keturis kiaušinių trynius su grietinėle ir tarkuotu sūriu. Pasūdykite, įberkite pipirų ir išmaišykite.

  • Į paruoštus spagečius supilkite pakepintą mėsą su svogūnais ir česnaku. Supilkite grietinėlės, trynių ir parmezano mišinį, ir gerai išmaišykite. Pateikiant apibarstykite tarkuotu sūriu ir juodaisiais pipirais.


Daugiau makaronų patiekalų receptų rasite: Makaronų patiekalai

Reitingas
( 2 įvertinimai, vid. 55 )
Parašykite komentarą