Itališkas patiekalas spagečiai „Carbonara“ yra populiarus visame pasaulyje. Gaminant šį patiekalą, recepte nebūtina naudoti spagečius – galima išsirinkti makaronus iš 500 įvairiausių rūšių.
Makaronai „Carbonara“
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Spagečiai 250 g
- Sviestas 20 g
- Česnakas 2 skiltelės
- Raudoni svogūnai 1 vnt
- Kiaulienos filė 50 g
- Grietinėlė 20% 200 ml
- Tarkuotas parmezano sūris 50 g
- Kiaušiniai 4 vnt
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Energinė vertė
Kalorijų: 1158 kcal
Baltymų: 46.5 g
Riebalų: 61 g
Angliavandenių: 101.8 g
Paruošimo būdas
-
Dideliame puode užvirkite vandenį ir išvirkite makaronus. Virkite minute mažiau nei nurodyta ant pakuotės.
-
Kol makaronai verda, keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką ir mėsą.
-
Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir giliame puode išplakite keturis kiaušinių trynius su grietinėle ir tarkuotu sūriu. Pasūdykite, įberkite pipirų ir išmaišykite.
-
Į paruoštus spagečius supilkite pakepintą mėsą su svogūnais ir česnaku. Supilkite grietinėlės, trynių ir parmezano mišinį, ir gerai išmaišykite. Pateikiant apibarstykite tarkuotu sūriu ir juodaisiais pipirais.
Daugiau makaronų patiekalų receptų rasite: Makaronų patiekalai