Jautienos guliašas

Jautienos guliašas

Jautienos guliašas – klasikinis vengriškas patiekalas. Sultingas bei skanus jautienos guliašas su padažu ir daržovėmis yra populiarus daugelyje šalių. Sekite receptą, ir nustebinsite patys save.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Svogūnai 800 g
  • Maltos saldžiosios paprikos 30 g
  • Česnakai 1 skiltelė
  • Jautienos sprandinė 800 g
  • Pomidorų pasta 1 šaukštas
  • Maltas kuminas  žiupsnelis
  • Balzamiko actas 1 šaukštas
  • Maltas mairūnas  žiupsnelis
  • Augalinis aliejus 30 ml
  • Kvietiniai miltai 1 šaukštas
  • Raudonasis sausas vynas 150 g
  • Citrina 1 vnt
  • Lauro lapas 2 vnt
  • Druska  pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai  pagal skonį
Energinė vertė

Kalorijų: 547 kcal

Baltymų: 55.1 g

Riebalų: 21.9 g

Angliavandenių: 31.6 g

Paruošimo būdas
2 val 30 min Spausdinti
  • Smulkiai supjaustykite svogūnus ir pakepinkite aliejuje iki auksinės rudos spalvos.

  • Tada į atskirą indą suberkite pakepintus svogūnus, papriką, smulkiai supjaustytą česnaką, vienos citrinos žievelę (tik nepersistenkite, nulupkite žievelę iki baltos odelės), šaukštą pomidorų pastos, kuminą, mairūną ir lauro lapą. Viską išmaišykite.

  • Supilkite vyną, balzamiko actą ir pusę stiklinės vandens. Kai sultinys užvirs, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

  • Tuo metu supjaustykite mėsą smulkiais gabalėliais ir suberkite į verdantį sultinį.

  • Troškinkite jautienos guliašą 2 valandas. Likus 10 min. iki troškinimo pabaigos, suberkite šaukštą persijotų miltų, kad gautumėte norimą konsistenciją.


Daugiau jautienos patiekalų receptų rasite: Jautienos patiekalai

Reitingas
( 5 įvertinimų, vid. 45 )
Parašykite komentarą