Jautienos guliašas – klasikinis vengriškas patiekalas. Sultingas bei skanus jautienos guliašas su padažu ir daržovėmis yra populiarus daugelyje šalių. Sekite receptą, ir nustebinsite patys save.
Jautienos guliašas
- Svogūnai 800 g
- Maltos saldžiosios paprikos 30 g
- Česnakai 1 skiltelė
- Jautienos sprandinė 800 g
- Pomidorų pasta 1 šaukštas
- Maltas kuminas žiupsnelis
- Balzamiko actas 1 šaukštas
- Maltas mairūnas žiupsnelis
- Augalinis aliejus 30 ml
- Kvietiniai miltai 1 šaukštas
- Raudonasis sausas vynas 150 g
- Citrina 1 vnt
- Lauro lapas 2 vnt
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Kalorijų: 547 kcal
Baltymų: 55.1 g
Riebalų: 21.9 g
Angliavandenių: 31.6 g
-
Smulkiai supjaustykite svogūnus ir pakepinkite aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
-
Tada į atskirą indą suberkite pakepintus svogūnus, papriką, smulkiai supjaustytą česnaką, vienos citrinos žievelę (tik nepersistenkite, nulupkite žievelę iki baltos odelės), šaukštą pomidorų pastos, kuminą, mairūną ir lauro lapą. Viską išmaišykite.
-
Supilkite vyną, balzamiko actą ir pusę stiklinės vandens. Kai sultinys užvirs, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
-
Tuo metu supjaustykite mėsą smulkiais gabalėliais ir suberkite į verdantį sultinį.
-
Troškinkite jautienos guliašą 2 valandas. Likus 10 min. iki troškinimo pabaigos, suberkite šaukštą persijotų miltų, kad gautumėte norimą konsistenciją.
Daugiau jautienos patiekalų receptų rasite: Jautienos patiekalai