Įdarytos paprikos — paprastas ir skanus patiekalas, populiarus įvairiose pasaulio virtuvėse. Šioje recepto versijoje paprikos įdarytos ryžiais ir faršu, tačiau galite gardinti įvairiais kitais priedais.
Įdarytos paprikos su faršu ir ryžiais
- Faršas ½ kg
- Saldžiosios paprikos 8 vnt
- Ryžiai ½ stiklinės
- Morkos 200 g
- Svogūnai 3 vnt
- Grietinė 100 g
- Pomidorų pasta 3 šaukštai
- Druska pagal skonį
- Augalinis aliejus 2 šaukštai
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Kalorijų: 494 kcal
Baltymų: 25.2 g
Riebalų: 25.6 g
Angliavandenių: 40.3 g
-
Smulkiai supjaustykite svogūnus ir sutarkuokite morkas. Pusę turimų svogūnų pakepinkite keptuvėje (3 min.), tada ant viršaus suberkite pusę sutarkuotų morkų ir dar pakepinkite viską 3-4 min.
-
Ryžius (100 g.) virkite apie 10 min (nereikia pilnai išvirti). Atskirame inde išmaišykite pakepintas morkas ir svogūnus su faršu, viską pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
-
Išpjaukite paprikų viršų ir išimkite sėklas. Sudėkite prieš tai paruoštą įdarą į paprikų vidų.
-
Sumaišykite grietinę ir pomidorų pastą, galite pasūdyti pagal skonį. Gautą masę išmaišykite su svogūnų ir morkų likučiais ir paskirstykite po visą puodo dugną kur virsite paprikas.
-
Sudėkite į puodą įdarytas paprikas, užpilkite 1 litrą vandens, uždenkite dangteliu ir troškinkite 40 min. ant vidutinės ugnies.
Daugiau karštų patiekalų receptų rasite čia: Karšti patiekalai