Plovas – rytietiškos virtuvės patiekalas, kurio pagrindinis ingredientas yra virti ryžiai (išimtiniais atvejais kiti grūdai arba maži makaronai). Taip pat, vieni svarbiausių recepto ingredientų yra mėsa ir daržovės. Mėsai rekomenduojame naudoti kiaulienos išpjovą arba sprandinę.
Plovas su kiauliena
- Morkos 2 vnt
- Kiaulienos išpjova 500 g
- Svogūnai 2 vnt
- Ryžiai 2 stiklinės
- Augalinis aliejus 50 ml
- Druska pagal skonį
- Prieskoniai plovui pagal skonį
- Česnakai 1 vnt
Kalorijų: 436 kcal
Baltymų: 21.6 g
Riebalų: 14.7 g
Angliavandenių: 55.8 g
-
Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabaliukais.
-
Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite plonais žiedeliais.
-
Morkas nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite juostelėmis.
-
Pasidarykite zirvaką (tai yra plovo pagrindas: iš mėsos, morkų, svogūnų ir prieskonių). Dideliame puode įkaitiname nemažai aliejaus įdėkite supjaustytus svogūnus ir kepinkite iki aukso rudos spalvos maždaug 5-7 minutes, retkarčiais pamaišydami.
-
Įdėkite paruoštą mėsą. Virkite viską, iki kol mėsa apskrus, maždaug 10 minučių. Tada sudėkite morkas. Kepkite viską kartu, maišant, 3–5 minutes.
-
Užvirkite virdulį. Užpilkite virinto vandens ant pakepintų daržovių ir mėsos (vanduo turėtų uždengti mėsą ir daržoves maždaug 2 cm). Pasūdykite, įdėkite pipirų ir kitų prieskonių skirtų plovui. Virkite ant vidutinės ugnies 20 minučių.
-
Ant viršaus suberkite ryžius, atsargiai išlyginkite paviršių (bet nemaišykite!). Į vidurį padėkite česnako galvą. Įpilkite vandens tiek, kad jis apsemtų ryžius 2 cm iš viršaus. Virkite plovą ant didžiausios ugnies be dangčio, kol skystis visiškai išgaruos, maždaug 10–15 minučių.
-
Kai vanduo išgaruos, pamažinkite ugnį iki minimumo. Su peilių „pabadykite“ paviršių, padarykite duobutes. Uždenkite puodą ir palikite kiaulienos plovą dar 15 minučių.
Ieškokite daugiau kiaulienos patiekalų receptų.