Pristatome jums paprastą universalių užkandžių su varškės sūriu receptą, kuris puikiai tiks bet kuriame šventiniame stalo meniu. Tai užkandis, kurį galima patiekti prieš pagrindinį valgį. Sūrio užkandžiai su įvairiais priedais yra gražūs ir gardžiai atrodo, tarsi mažos valgomos dovanėlės. Be to, jie labai skanūs dėl puikaus, lengvai prieinamų produktų derinio. Patiekite šiuos užkandžius su krekeriais, sūdytais pagaliukais, riestainiais ar rugine duonele. Patogu ir mirkyti, ir tepti.
Užkandžiai su varškės sūriu šventiniam stalui
- Sūrio užkandis Nr. 1
- Pelėsinis sūris 125 g
- Varškės sūris 125 g
- Graikiniai riešutai 3 v.š.
- Petražolės 2 šakelė(ės)
- Sūrio užkandis Nr. 2
- Varškės sūris 150 g
- Čederio sūris 50 g
- Marinuota aštri paprika 1 vnt.
- Majonezas 50 g
- Rūkyta paprika malta 1 a.š.
- Džiovintas česnakas ½ a.š.
- Sūrio užkandis Nr. 3
- Varškės sūris 150 g
- Parmezano sūris 50 g
- Graikiškas jogurtas 2 v.š.
- Džiovinti pomidorai 3 vnt.
- Džiovintas raudonėlis ½ a.š.
- Džiovintas čiobrelis ½ a.š.
- Sūrio užkandis Nr. 4
- Feta sūris 125 g
- Varškės sūris 125 g
- Medus 1 v.š.
- Rozmarinas 1 šakelė(ės)
- Malti juodieji pipirai ¼ a.š.
- Užkandžių patiekimui:
- Maži riestainiai pagal skonį
- Svogūnų laiškai pagal skonį
- Morkos pagal skonį
- Raudonoji paprika pagal skonį
- Žolelės pagal skonį
Kalorijų: 173.67 kcal
Baltymų: 6.49 g
Riebalų: 14.29 g
Angliavandenių: 3.38 g
-
Apkepkite graikinius riešutus sausoje keptuvėje, pašalinkite odelę ir smulkiai supjaustykite. Petražoles susmulkinkite. Dubenyje sutrinkite pelėsinį sūrį šakute. Įdėkite varškės sūrį ir sumaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite graikinius riešutus ir petražoles, vėl gerai sumaišykite.
-
Čederio sūrį sutarkuokite smulkiai. Marinuotą aštrią papriką supjaustykite mažais kubeliais. Dubenyje sutrinkite varškės sūrį su majonezu iki vientisos masės. Įmaišykite čederį, marinuotą aštrią papriką, rūkytą papriką ir džiovintą česnaką, gerai sumaišykite.
-
Džiovintus pomidorus išdžiovinkite popieriniu rankšluosčiu, smulkiai supjaustykite. Parmezano sūrį smulkiai sutarkuokite. Dubenyje sumaišykite varškės sūrį su graikišku jogurtu ir parmezanu iki vientisos masės. Įmaišykite džiovintus pomidorus, raudonėlį ir čiobrelį, gerai sumaišykite.
-
Fetą sutrinkite šakute, įdėkite varškės sūrį ir medų, sumaišykite iki vientisos masės. Rozmarino lapelius susmulkinkite ir įmaišykite kartu su pipirais į sūrio masę, gerai sumaišykite.
-
Kiekvieną sūrio masę dėkite ant dvigubo maistinės plėvelės sluoksnio, vyniojame ir formuojame į bruselį ar cilindrą. Padėkite į šaldytuvą mažiausiai 1 valandai. Perseverkite ant serviravimo lėkštės. Iš svogūnų laiškų padarykite kaspinus, iš morkos plonų gabalėlių - mažas korteles. Iš raudonosios paprikos iškirpkite mažas geometrines figūras. Papuoškite sūrio bruselius paruoštu dekoru, suteikdami dovanėlės formą. Patiekite su sūdytais riestainiais.
