Greitai ir lengvai paruošiamas krabų lazdelių tešloje užkandis. Tešlai naudojamas alus suteikia lazdelėm traškios tekstūros ir malonų skonį. Vietoje alaus galima panaudoti ir mineralinį vandenį. Šis užkandis patiekiamas kartu su česnakiniu, pomidorų arba grietinės padažu.
Krabų lazdelės tešloje
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Krabų lazdelės 2 pakeliai
- Kiaušiniai 1 vnt
- Kvietiniai miltai 2 šaukštai
- Nefiltruotas šviesusis alus 250 ml
- Aliejus kepimui
Paruošimo būdas
-
Į dubenį įmuškite kiaušinį ir išplakite iki vientisos masės. Ten pat įdėkite miltus ir gerai išmaišykite.
-
Ant viršaus įpilkite alaus ir viską gerai išmaišykite, tešla turi gautis skystoka (truputėlį tirštesnė negu blynų). Gautą tešlą palikite atvėsti 15-20 min.
-
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Imkite po vieną krabų lazdelę, iš visų pusių reikia pavilgyti tešloje ir įdėti į keptuvę.
-
Kepkite kol tolygiai ir gražiai apskrunda. Apkeptų krabų lazdelių aliejaus perteklių nusausinkite ant servetėlių ir galite skanauti.
Daugiau užkandžių receptų: Užkandžiai