Kesadilijos yra greitas meksikietiškas užkandis, gaminamas iš keptų tortilijų, įdarytų daržovėmis, mėsa arba paukštiena. Neišvengiamas kesadilijos recepto ingredientas yra sūris.
Kesadilijos su vištiena ir sūriu
- Svogūnai 1 galvutė
- Vištienos krūtinėlė 1 vnt
- Baltasis čederio sūris 50 g
- Tortilijos 2 lakštai
- Pomidorų pasta 100 g
-
Smulkiai supjaustykite svogūnus ir pakepinkite iki šviesiai auksinės rudos spalvos.
-
Vištienos krūtinėlės filė supjaustykite gabalėliais (ne storesnius kaip 1 cm) ir pakepinkite alyvuogių aliejuje ant stiprios ugnies 2 minutes, nuolat maišykite. Įpilkite pomidorų pastos, pagardinkite pipirais ir pasūdykite, viską išmaišykite, pakepinkite dar pusę minutės ir perkelkite mėsą į dubenį su svogūnais.
-
Čederio sūrį sutarkuokite stambia trintuve. (vietoj čederio sūrio galite naudoti bet kokį kitą kietąjį sūrį: parmezaną, goudą..)
-
Paimkite vieną tortilijos lakštą, įdėkite į karštą sausą keptuvę ir užtarkuokite sūriu.
-
Ant viršaus dėkite įdaro sluoksnį, o ant įdaro - dar užtarkuokite sūrio. Tada uždenkite kitu tortilijos lakštu.
-
Kepkite 2-3 minutes, tada atsargiai apverskite ir kepkite iš kitos pusės dar 1-2 minutes.
-
Supjaustykite paruoštas kesadilijas ketvirčiais ir patiekite karštas.
Siūlome patiekti su grietine, BBQ, arba kitu švelniu/aštriu padažu.
Daugiau užkandžių receptų rasite čia: Užkandžiai