„Laimas, čili pipiras…“ – marinatas, kuris nepaliks abejingų. Šie pikantiški deriniai, vištienai suteikia sultingumo, čili poskonio bei skanią rūgštelę.
Vištiena čili laimo marinate
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Vištienos krūtinėlė 1 kg
- Laimo žievelės 2-3 šaukštai
- Laimo sultys 4 šaukštai
- Čili pipirai 2
- Šviežios kalendros sauja
- Aliejus 2 šaukštai
- Medus 1 šaukštas
- Druska pagal skonį
Paruošimo būdas
-
Inde, kuriame ketiname marinuoti vištieną, sutarkuojame 2-3 valgomus šaukštus laimo žievelės.
-
Laimus pjauname per pusę ir iš jų išspaudžiame sultis.
-
2 čili pipirus, česnako skilteles, kalendrą - pjaustome, smulkiname ir dedame į indą.
-
Gautą marinatą pagardiname aliejumi bei medumi.
-
Dedame žiupsnelį druskos, viską gerai išmaišome ir įdedame vištienos dalis.
-
Po 30-40 min vištiena bus paruošta kepimui.
-
Kepant keptuvėje: kepkite po 5 min. iš abiejų pusių. Kepant orkaitėje: kepkite ant grotelių 230 °C temperatūroje po 6 min. iš abiejų pusių.
Daugiau vištienos patiekalų receptų rasite čia: Vištienos patiekalai