Pica „Margarita“ – tradicinė itališka pica, ko gero, pati populiariausia pasaulyje, bet kurios picerijos meniu kaip taisyklė prasideda nuo jos. Greitas ir nesudėtingas receptas, išbandyk!
Klasikinė pica „Margarita“
Ingredientai
- Picos tešlai:
- Kvietiniai miltai 2.5 puodelio (250ml)
- Šiltas vanduo 1 puodelis
- Sausos mielės 7 g
- Druska žiupsnelis
- Cukrus 2 šaukšteliai
- Picos padažui:
- Pomidorų tyrė „Passata“ 400 ml
- Česnakai 2.5 skiltelės
- Raudonėlis 1 šaukštelis
- Aliejus
- Druska
Paruošimo būdas
-
Į šiltą vandenį sudėkite mieles ir cukrų. Išmaišykite ir palaukite 10 min. kol mielės suputos. Supilkite į miltų ir druskos mišinį. Tešlą užminkykite ir palikite šiltai porai valandų, kol pakils.
-
Suformuokite du picos papločius, uždėkite naminio picos padažo, plėšytos „Mocarelos“ ir keletą lapelių baziliko. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje kol sūris išsilydys ir pica iškeps.
-
Aliejuje pakepkite česnaką, supilkite „Passatą“, pagardinkite raudonėliu, druska ir keletą min. patroškinkite.
Daugiau picų receptų rasite čia: Picos