Cukinijų blynai yra vienas iš labiausiai paplitusių patiekalų būtent iš šios daržovės. Cukinijų blynai nusipelno tokios meilės dėl kelių priežasčių: lengvai paruošiama ir cukinijos yra nebrangus produktas. Labai paprastas ir greitas receptas, užtruksite vos 20 min.
Cukinijų blynai
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Cukinijos 1 vnt
- Kvietiniai miltai 3 šaukštai
- Kiaušiniai 2 vnt
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Druska pagal skonį
- Augalinis aliejus 70 ml
Energinė vertė
Kalorijų: 527 kcal
Baltymų: 10.7 g
Riebalų: 42.2 g
Angliavandenių: 25.3 g
Paruošimo būdas
-
Nuplaukite cukiniją, nusausinkite, sutarkuokite ant rupios trintuvės (prieš tai pašalinkite sėklas) ir pasūdykite. Palikite viską 10-15 min, kad išsiskirtų sultys ir tada dar nuspauskite skystį.
-
Giliame dubenyje kiaušinius lengvai suplakite šluotele ir pasūdykite.
-
Į kiaušinių masę įmaišykite tarkuotą cukiniją ir išmaišykite. Suberkite miltus ir vėl gerai išmaišykite.
-
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, įdėkite šaukštą tešlos, suformuokite blyną ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Cukinijų blynus patiekite su grietinės ir česnakų padažu.
Daugiau blynų receptų rasite: Blynai