Paprastas ir greitai paruošiamas patiekalas – vištienos kepenėlės grietinėje. Dažnas šio patiekalo ingredientas yra morkos, bet šiame recepte jas nerasite. Patiekite kepenėles su bulvių koše, grikiais, ryžiais ar su bet kokiu kitu garnyru.
Vištienos kepenėlės grietinės padaže
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Vištienos kepenėlės 600 g
- Grietinė 20% 500 g
- Svogūnai 1 vnt
- Sviestas 20 g
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Energinė vertė
Kalorijų: 511 kcal
Baltymų: 32.6 g
Riebalų: 38.6 g
Angliavandenių: 8.1 g
Paruošimo būdas
-
Nuplaukite kepenėles. Jei turite daugiau laiko pamirkykite jas piene 20 minučių (jos bus dar švelnesnės). Apdorokite kepenėles, reikia iškirpti plėveles ir riebalus. Tada supjaustykite mažais gabalėliais.
-
Apkepkite smulkiai supjaustytus svogūnus svieste iki auksinės spalvos. (Kepkite apie 4-5 min.)
-
Į keptuvę suberkite kepenėles. Kepkite 5–7 minutes, kol spalva pasikeis iš raudonos į rudą. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
-
Supilkite grietinę ir išmaišykite. Troškinkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių.
Daugiau karštų patiekalų receptų rasite čia: Karšti patiekalai