Vištienos kepenėlės grietinės padaže

Vištienos kepenėlės grietinės padaže

Paprastas ir greitai paruošiamas patiekalas – vištienos kepenėlės grietinėje. Dažnas šio patiekalo ingredientas yra morkos, bet šiame recepte jas nerasite. Patiekite kepenėles su bulvių koše, grikiais, ryžiais ar su bet kokiu kitu garnyru.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Vištienos kepenėlės 600 g
  • Grietinė 20% 500 g
  • Svogūnai 1 vnt
  • Sviestas 20 g
  • Druska  pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai  pagal skonį
Energinė vertė

Kalorijų: 511 kcal

Baltymų: 32.6 g

Riebalų: 38.6 g

Angliavandenių: 8.1 g

Paruošimo būdas
30 min Spausdinti
  • Nuplaukite kepenėles. Jei turite daugiau laiko pamirkykite jas piene 20 minučių (jos bus dar švelnesnės). Apdorokite kepenėles, reikia iškirpti plėveles ir riebalus. Tada supjaustykite mažais gabalėliais.

  • Apkepkite smulkiai supjaustytus svogūnus svieste iki auksinės spalvos. (Kepkite apie 4-5 min.)

  • Į keptuvę suberkite kepenėles. Kepkite 5–7 minutes, kol spalva pasikeis iš raudonos į rudą. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

  • Supilkite grietinę ir išmaišykite. Troškinkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių.


Daugiau karštų patiekalų receptų rasite čia: Karšti patiekalai

Reitingas
( 3 įvertinimai, vid. 45 )
Parašykite komentarą