„Ukrainietiški virtinukai su kopūstais – tai sotus ir turtingo skonio patiekalas, vertinamas daugelio gurmanų. Troškinami rauginti kopūstai sušvelnėja, o kepinti svogūnai įdarui suteikia malonaus saldumo, kuris puikiai dera su kopūstų rūgštele. Šiais virtinukais geriausia mėgautis rudenį, ypač jei turite naminių raugintų kopūstų. Žinoma, puikiai tiks ir pirkti parduotuvėje – svarbiausia, kad jie būtų pakankamai rūgštūs ir traškūs.“
Ukrainietiški virtinukai su kopūstais
- Kvietiniai miltai 400 g
- Rauginti kopūstai 400 g
- Svogūnas 1 vnt.
- Lašiniai 150 g
- Malta kalendra ½ a.š.
- Augalinis aliejus 1 v.š.
- Druska pagal skonį
- Juodieji malti pipirai pagal skonį
Kalorijų: 396.29 kcal
Baltymų: 2.68 g
Riebalų: 40.26 g
Angliavandenių: 7.16 g
-
Norėdami paruošti virtinukus su raugintais kopūstais, pirmiausia smulkiai supjaustykite svogūną.
-
Raugintus kopūstus gerai nuspauskite ir supjaustykite trumpomis juostelėmis.
-
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, pakepinkite svogūną iki minkštumo apie 4-5 minutes, tada pridėkite kopūstus ir kepkite dar porą minučių.
-
Sumažinkite ugnį iki minimumo ir troškinkite 20-25 minutes, pagardinkite kalendra, pipirais, jei reikia, druska. Leiskite atvėsti.
-
Iš tešlos iškočiokite ploną lakštą, padarykite apvalius skritulius, į kiekvieną dėkite įdaro. Sulenkite pusiau ir gerai užspauskite kraštus, kad verdant tešla neiširtų.
-
Dideliame puode užvirinkite pasūdytą vandenį, įdėkite virtinukus, maišykite ir virkite 7-10 minučių ant silpnos ugnies.
-
Kol virtinukai verda, smulkiai supjaustykite lašinius, apkepkite sausai keptuvėje ant kiek aukštesnės nei vidutinės ugnies iki auksinio rudumo iš visų pusių.
-
Patiekite virtinukus su kopūstais, pabarstytus lašinukais.
