Virtinukai su raugintais kopūstais

Ukrainietiški virtinukai su kopūstais

„Ukrainietiški virtinukai su kopūstais – tai sotus ir turtingo skonio patiekalas, vertinamas daugelio gurmanų. Troškinami rauginti kopūstai sušvelnėja, o kepinti svogūnai įdarui suteikia malonaus saldumo, kuris puikiai dera su kopūstų rūgštele. Šiais virtinukais geriausia mėgautis rudenį, ypač jei turite naminių raugintų kopūstų. Žinoma, puikiai tiks ir pirkti parduotuvėje – svarbiausia, kad jie būtų pakankamai rūgštūs ir traškūs.“

Ingredientai
Porcijos: +
  • Kvietiniai miltai 400 g
  • Rauginti kopūstai 400 g
  • Svogūnas 1 vnt.
  • Lašiniai 150 g
  • Malta kalendra ½ a.š.
  • Augalinis aliejus 1 v.š.
  • Druska  pagal skonį
  • Juodieji malti pipirai  pagal skonį
Energinė vertė

Kalorijų: 396.29 kcal

Baltymų: 2.68 g

Riebalų: 40.26 g

Angliavandenių: 7.16 g

Paruošimo būdas
45 min Spausdinti
  • Norėdami paruošti virtinukus su raugintais kopūstais, pirmiausia smulkiai supjaustykite svogūną.

  • Raugintus kopūstus gerai nuspauskite ir supjaustykite trumpomis juostelėmis.

  • Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, pakepinkite svogūną iki minkštumo apie 4-5 minutes, tada pridėkite kopūstus ir kepkite dar porą minučių.

  • Sumažinkite ugnį iki minimumo ir troškinkite 20-25 minutes, pagardinkite kalendra, pipirais, jei reikia, druska. Leiskite atvėsti.

  • Iš tešlos iškočiokite ploną lakštą, padarykite apvalius skritulius, į kiekvieną dėkite įdaro. Sulenkite pusiau ir gerai užspauskite kraštus, kad verdant tešla neiširtų.

  • Dideliame puode užvirinkite pasūdytą vandenį, įdėkite virtinukus, maišykite ir virkite 7-10 minučių ant silpnos ugnies.

  • Kol virtinukai verda, smulkiai supjaustykite lašinius, apkepkite sausai keptuvėje ant kiek aukštesnės nei vidutinės ugnies iki auksinio rudumo iš visų pusių.

  • Patiekite virtinukus su kopūstais, pabarstytus lašinukais.

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą