Rizotas su grybais – italų virtuvės patiekalas. Nesudėtingas ir skanus rizoto receptas, kurį pagaminsite vos per 20 min.
Rizotas su pievagrybiais
- Arborio ryžiai 300 g
- Sviestas 100 g
- Svogūnai 1 vnt
- Vištienos sultinys 1 l
- Baltas sausa vynas 200 ml
- Pievagrybiai 300 g
- Druska pagal skonį
- Šafranas žiupsnelis
Kalorijų: 538 kcal
Baltymų: 13.7 g
Riebalų: 23.2 g
Angliavandenių: 61.7 g
-
Smulkiai supjaustykite svogūnus ir pakepinkite svieste su aliejumi iki bus gražiai auksinės spalvos. Tada įdėkite smulkiai supjaustytus pievagrybius, pakepinkite, kol išleis vandenį.
-
Į tą pačią keptuvę įdėkite ryžius ir kepkite viską kartu apie 2 min. pastoviai maišydami.
-
Užpilkite ryžius vynu ir vištienos sultiniu. Virkite, neuždengus dangtelio ir pastoviai maišykite. Kai sultinys ir vynas išgaruos, įmaišykite žiupsnelį šafrano ir pasūdykite. Toliau virkite, kol ryžiai neišvirs. Jeigu skystis išgaruos ankščiau laiko, įpilkite vandens, vyno arba sultinio.
Nuolatinis maišymas - pagrindinė gaminimo proceso dalis. Ne mažiau svarbu - galutinė ryžių konsistencija, ryžiai neturi būti birūs, o tarsi plūduriuoti padaže.
Daugiau rizoto receptų rasite: Rizotas