Makaronai su Bolognese padažu

Makaronai su „Bolognese“ padažu

Makaronai (spagečiai) su Bolonijos („Bolognese“) padažu yra vienas populiariausių italų virtuvės patiekalų. Norėdami pagaminti „Bolognese“ padažą, jums reikės minimalaus kiekio daržovių ir maltos mėsos – galite naudoti jautieną, arba jautienos-kiaulienos faršą.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštai
  • Česnakai 2 skiltelės
  • Svogūnai 1 galva
  • Morkos 1 vnt
  • Saliero stiebai 1 vnt
  • Sausas raudonas vynas 375 ml
  • Malta jautiena 500 g
  • Jautienos sultinys 500 ml
  • Cukrus 1 šaukštelis
  • Konservuoti pomidorai 850 g
  • Petražolės  pagal skonį
  • Makaronai 500 g
  • Tarkuotas kietasis sūris  pagal skonį
  • Druska  pagal skonį
Energinė vertė

Kalorijų: 988 kcal

Baltymų: 39 g

Riebalų: 37 g

Angliavandenių: 106 g

Paruošimo būdas
1 val 40 min Spausdinti
  • Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus česnakus, svogūną, morką ir salierą. Troškinkite viską ant silpnos ugnies apie 5 minutes, kol daržovės suminkštės.

  • Padidinkite ugnį ir sudėkite mėsą. Išmaišykite medine mentele, smulkindami faršą tol, kol nebeliks stambių gabaliukų. Ant viršaus supilkite sultinį, vyną, suberkite pomidorus, cukrų ir petražoles. Kai masė užvirs, sumažinkite ugnį ir troškinkite 1,5 valandos, retkarčiais pamaišydami. Pagardinkite druska ir kitais prieskoniais.

  • Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nuvarvinkite, sudėkite į lėkštes, apliekite „Bolognese“ padažu ir pabarstykite tarkuoto sūrio.


Daugiau makaronų patiekalų receptų rasite čia: Makaronų patiekalai

Reitingas
( 17 įvertinimų, vid. 4.415 )
Parašykite komentarą