Kepta kiauliena su daržovėmis

Kepta kiauliena su daržovėmis

Kepta kiauliena su daržovėmis dažnai puošia restoranų meniu. Kodėl ji tokia gardi ir patraukli? Ar įmanoma paruošti tokį patiekalą namuose? Žinoma, kad taip! Svarbiausia – laikytis vieno principo: visi ingredientai turi būti apskrudinti atskirai, kad būtų išlaikyti jų skirtingi skoniai ir tekstūros. Kiauliena ir bulvės bus apskrudusios, o svogūnai ir paprikos – lengvai apkepti, išlaikantys gaivų traškumą. Kiaulienai geriausia naudoti riebesnę mėsą, tokią kaip sprandinė ar šoninė. Liesos išpjovos čia nelabai tiks.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Kiaulienos sprandinė 600 g
  • Bulvės 600 g
  • Svogūnai 200 g
  • Raudonoji paprika 2 vnt.
  • Augalinis aliejus 3 v.š.
  • Česnakas 2 skiltelė(s)
  • Žalumynai 30 g
  • Koriandro sėklos ½ a.š.
  • Juodieji pipirai ½ a.š.
  • Saldžioji paprika ½ a.š.
  • Maltos aitriosios paprikos ¼ a.š.
  • Druska 1 a.š.
Energinė vertė

Kalorijų: 805.82 kcal

Baltymų: 26.01 g

Riebalų: 61.57 g

Angliavandenių: 36.23 g

Paruošimo būdas
Spausdinti
  • Paruoškite reikalingus ingredientus. Kiaulieną supjaustykite mažais kubeliais – kraštinės ne daugiau kaip 2 cm. Gerai nuplaukite ir nulupkite bulves.

  • Įkaitinkite didelę sunkią keptuvę, įpilkite 1 v.š. augalinio aliejaus ir sudėkite kiaulienos gabalėlius. Jei naudojate riebią šoninę, aliejaus gali nereikėti – leiskite mėsai kepti savo riebaluose.

  • Kepkite mėsos gabalėlius aukštoje temperatūroje, kol apskrus visomis pusėmis. Svarbu, kad mėsa keptų, o ne troškintųsi.

  • Kol mėsa kepa, nulupkite svogūnus ir supjaustykite juos plonais plunksnelėmis. Paprikas nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite sėklas ir pertvaras, supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais kaip mėsa.

  • Išimkite keptą kiaulieną į dubenį arba kitą tinkamą indą. Į keptuvę sudėkite paprikas, jei reikia, įpilkite aliejaus. Kepkite stiprioje kaitroje, maišydami, apie 3–4 minutes.

  • Išimkite paprikas į indą su mėsa ir dėkite į keptuvę svogūnus. Kepkite stiprioje ugnies režime, maišydami, 2–3 minutes, kol svogūnai šiek tiek apskrus ir suminkštės.

  • Kai kepa mėsa bei daržovės, paruoškite bulves – supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, ne didesniais už kiaulienos gabalėlius. Jei bulvės nedidelės, galite pjaustyti skiltelėmis.

  • Į keptuvę su svogūnais ir mėsa sudėkite bulves, įpilkite likusio aliejaus. Kepkite apie 15 minučių, kol jos taps auksinės. Geriausia kepti uždengus dangčiu ir du kartus pamaišyti.

  • Kol kepa bulvės, sutrinkite grūstuvėje pipirus ir kalendrą su stambia druska, kad gautųsi abrazyvas. Sumaišykite su saldžiąją paprika ir aitriosios paprikos milteliais. Nulupkite česnakus ir susmulkinkite. Paruoškite žalumynus – nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai sukapokite.

  • Kai bulvės bus paruoštos, sumažinkite ugnį ir į keptuvę grąžinkite visus ankščiau keptus ingredientus – kiaulieną, paprikas ir svogūnus. Pagardinkite prieskonių mišiniu su druska, gerai išmaišykite ir dar 3–4 minutes kaitinkite. Sudėkite česnakus ir žalumynus, palikdami šiek tiek patiekimui.

  • Gerai išmaišykite keptuvės turinį, dar 1–2 minutes pakaitinkite ir nuimkite nuo ugnies. Patiekite karštą sultingą kiaulieną su daržovėmis, apibarstę šviežiais žalumynais.

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą