Chinkaliai -gruziniški koldūnai

Chinkaliai – gruziniški koldūnai

Chinkaliai yra tradicinis gruzinų užkandis ir vienas skaniausių kaukazietiškų patiekalų. Išbandykite šį nuostabų receptą ir įsitikinkite patys!

Atminkite, kad chinkaliai tradiciškai valgomi rankomis, pirmiausia reikia suimti už koldūno uodegėlės, atsargiai atsikąsti gabalėlį ir išgerti sultinį ir tik tada valgyti patį koldūna.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Kvietiniai miltai 500 g
  • Vanduo 300 ml
  • Druska 1.5 šaukštelio
  • Veršiena 250 g
  • Jautiena 250 g
  • Lašiniai 100 g
  • Svogūnai 100 g
  • Česnakai 2 skiltelės
  • Kmynai (malti)  pagal skonį
  • Maltų juodųjų pipirų  pagal skonį
  • Kalendros  pagal skonį
Energinė vertė

Kalorijų: 1100 kcal

Baltymų: 49.8 g

Riebalų: 44 g

Angliavandenių: 129.9 g

Paruošimo būdas
45 min Spausdinti
  • Mėsmale sumalkite veršieną ir jautieną. Tada, sumalkite lašinius, pjaustytus svogunūs ir česnaką. Įpilkite vandens (pusei kg mėsos - kažkur 150ml vandens). Pagal skonį įberkite druskos, kmynų, maltų pipirų ir kalendros. Ir viską išmaišykite.

  • Tešlai paruošti į didesnį dubenį suberkite miltus, pasūdykite ir įpilkite 150ml vandens. Maišykite tešla, kol tešla taps pakankamai tanki. Tada įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie 30 min.

  • Busimu chinkalių sėkmė priklausys nuo tešlos sluoksnių skaičiaus. Idealiausia, kai sluoksnių yra apie 20. Pastovėjusią tešlą su ritininiu kaiščiu iškočiokite iki 1cm storio ir supjaustykite ją kvadratais 4x4 cm. Kiekvieną gabalėlį reikia kočioti ir sulankstyti, kiekvieną kartą pabarstant miltais, ir taip mažiausiai 10 kartų. Rezultate turi gautis 3mm storio lakštai.

  • Mėsos faršas ruošiamas iš anksto, nes kai tik bus paruošti lakštai, mėsą nedelsiant turi būti vyniojama, kad tešla neišdžiūtų. Į kiekvieno lapo vidurį dėkite įdarą apie 40 g mėsos.

  • Lakšto kraštai sulankstomi kuo tankiau armonikėle kol kraštai susijungs. Tada, paimkite į viena ranką sujungta maišelį, o su kita ranka šiek tiek pasukite ratu, į tą pačią pusę į kurią buvo daromos raukšlės ir nupjaukite tešlos gabaliuką viršuje. Sudėkite chinkalius ant lentos.

  • Dideliame puode užvirkite pasūdytą vandenį, ir iš lėto dėkite į vandenį po vieną chinkalį. Stebėkite, kad chinkaliai nesusispaustų ir nepriliptų vienas prie kito. Virkite, kol iškils. Kai iškils virti dar apie 2-3 min. Iš viso apie 10 min.

  • Galiausiai išimkite chinkalį po vieną kiaurosamčio pagalba. Paskutinis žingsnis prieš valgant, pabarstyti šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Skanaus, ir nepamirškite, kad chinkaliai valgomi rankomis.


Daugiau karštų patiekalų receptų rasite: Karšti patiekalai

Reitingas
( 6 įvertinimų, vid. 45 )
Parašykite komentarą