Bulvių košė – vienas iš labiausiai mėgstamų garnyrų. Svarbiausia recepto taisyklė – nenaudoti mikserio, kitaip košė bus ne tokia skani.
Bulvių košė
- Druska pagal skonį
- Pienas 250 ml
- Sviestas 50 g
- Bulvės 1.2 kg
Kalorijų: 249 kcal
Baltymų: 5.4 g
Riebalų: 9.2 g
Angliavandenių: 38.3 g
-
Nulupkite bulves ir supjaustykite į didelius kubelius. Sudėkite į puodą su šaltu vandeniu ir pasūdykite. (Vanduo turi pilnai apsemti bulves). Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite dar apie 20-30 min., kol bulvės taps visai minkštos (patikrinkite su peiliu ar šakute). Nupilkite vandenį.
-
Kitame puode ištirpinkite sviestą ant silpnos ugnies, suberkite bulves ir sugrūskite bulves su grūstuvu (blogiausiu atveju suplakite viską mikseriu mažiausiu greičiu, tik nepersistenkite). Kai sviestas pilnai įsigers, pamažu pilkite karštą pieną visą laiką maišydami medine mentele. Paragaukite, jei trūksta druskos, pasūdykite.
-
Bulvių košė paruošta. Patiekite kol karšta.
Daugiau košių receptų rasite: Košės