Lazanija – makaronų lakštų apkepas kvadrato ar stačiakampio formos. Kiekviena italų šeimininkė žino dešimtis šio itališko pyrago receptų, iš kurių paprasčiausias ir labiausiai paplitęs yra įdarytas daržovių, mėsos, sūrio ir Bolonijos padažu.
Lazanija su faršu
- Malta mėsa 600 g
- Bolonijos padažas 600 g
- Sviestas 60 g
- Kvietiniai miltai 2,5 šaukšto
- Lazanijos lakštai 10 vnt
- Alyvuogių aliejaus 2 šaukštai
- Pienas 750 ml
- Kietasis sūris 500 g
Kalorijų: 965 kcal
Baltymų: 50 g
Riebalų: 72.6 g
Angliavandenių: 23.9 g
-
Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir 2 šaukštus augalinio aliejaus. Palaipsniui suberkite miltus ir maišykite, kad neliktų gumulėlių.
-
Tada supilkite pieną. Sumažinkite šilumą ir troškinkite iki norimos konsistencijos: gauta tešla turi būti ne per skysta, ne per tiršta. (neriebios grietinės konsistencijos.)
-
Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje. Įdėkite maltą mėsą (geriausia kiaulienos + veršienos).
-
Mėsą kepti kol iškeps. Tada ant viršaus supilkite Bolonijos padažą, druską ir pipirus pagal skonį.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sutepkite formą sviestu. Į dugną supilkite šiek tiek bešamelio padažo, tik tiek, kad padengtų dugną.
-
Išdėliokite lazanijos lakštus (nevirtus). Iškeptą faršą dėkite ant lakštų (negailėkite!). Ant viršaus - tarkuoto sūrio. Ant sūrio - bešamelio padažo.
-
Padažo reikia pilti tiek, kiek jūsų manymu reikia, kad lazanija būtų sultinga. Ant sluoksnio su padažu dėkite lazanijos lakštą. Pakartokite procedūrą.
-
Paskutinį lakšto sluoksnį sutepkite bešamelio padažu, ant viršaus užbarstykite sūrio. Leiskite pastovėti 7-10 minučių. Įdėkite į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių.
Daugiau makaronų patiekalų receptų rasite: Makaronų patiekalai
Aciu, labai skaniai gavosi.