Makaronai (spagečiai) su Bolonijos („Bolognese“) padažu yra vienas populiariausių italų virtuvės patiekalų. Norėdami pagaminti „Bolognese“ padažą, jums reikės minimalaus kiekio daržovių ir maltos mėsos – galite naudoti jautieną, arba jautienos-kiaulienos faršą.
Makaronai su „Bolognese“ padažu
- Alyvuogių aliejus 2 šaukštai
- Česnakai 2 skiltelės
- Svogūnai 1 galva
- Morkos 1 vnt
- Saliero stiebai 1 vnt
- Sausas raudonas vynas 375 ml
- Malta jautiena 500 g
- Jautienos sultinys 500 ml
- Cukrus 1 šaukštelis
- Konservuoti pomidorai 850 g
- Petražolės pagal skonį
- Makaronai 500 g
- Tarkuotas kietasis sūris pagal skonį
- Druska pagal skonį
Kalorijų: 988 kcal
Baltymų: 39 g
Riebalų: 37 g
Angliavandenių: 106 g
-
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus česnakus, svogūną, morką ir salierą. Troškinkite viską ant silpnos ugnies apie 5 minutes, kol daržovės suminkštės.
-
Padidinkite ugnį ir sudėkite mėsą. Išmaišykite medine mentele, smulkindami faršą tol, kol nebeliks stambių gabaliukų. Ant viršaus supilkite sultinį, vyną, suberkite pomidorus, cukrų ir petražoles. Kai masė užvirs, sumažinkite ugnį ir troškinkite 1,5 valandos, retkarčiais pamaišydami. Pagardinkite druska ir kitais prieskoniais.
-
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nuvarvinkite, sudėkite į lėkštes, apliekite „Bolognese“ padažu ir pabarstykite tarkuoto sūrio.
Daugiau makaronų patiekalų receptų rasite čia: Makaronų patiekalai