Šnicelis yra bene garsiausias Vienos virtuvės patiekalas. Tikrasis šnicelis yra gaminamas iš plono keptos veršienos nugarinės gabalėlio, ir yra apkepiamas dideliame kiekyje aliejaus. Tinkamai paruoštas patiekalas yra traškus iš išorės ir sultingas iš vidaus.
Šnicelis su citrina
- Veršienos kumpis 150 g
- Kvietiniai miltai 3 šaukštai
- Kiaušiniai 1 vnt
- Druska pagal skonį
- Maltų džiūvėsėlių 3 šaukštai
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Citrina pagal skonį
Kalorijų: 577 kcal
Baltymų: 46.3 g
Riebalų: 12.6 g
Angliavandenių: 71.3 g
-
Mėsos gabalėlį 1,5–2 cm storio perpjaukite per pusę išilgai (bet ne iki galo), išskleiskite kaip drugelį. Padėkite mėsos gabalą tarp dviejų pergamento popieriaus lapų suteptų alyvuogių aliejumi ir išdaužykite specialiu plaktuku iki 4-5 mm storio.
-
Įmuškite kiaušinį, įdėkite druskos ir pipirų. Mėsa pasūdykite, pagardinkite pipirais, apvoliokite miltuose, pamirkykite kiaušinio plakinyje ir galiausiai apvoliokite džiūvėsėliuose. Įdėkite šnicelį į šaltį 5 minutėms, kad sutvirtėtų.
-
Ketaus keptuvėje kepkite ant vidutinės ugnies apie 4 minutes, pilant karštą aliejų ant viršaus iš keptuvės. Apverskite ir kepkite dar 3 minutes, kol pasidarys aukso rudos spalvos. Išimkite iš keptuvės, nusausinkite su maistiniu popieriumi nuo aliejaus. Pateikiama su citrina ir salotom.
Daugiau veršienos patiekalų receptų rasite: Veršienos patiekalai