„Aperol Spritz“ yra alkoholinis kokteilis iš Venecijos, kurį patobulino austrai, kurie nusprendė gėrimą maišyti sodos vandeniu. Mes jums siūlome išbandyti „Aperol Spritz“ kokteilio receptą kurį sudaro: 3 dalys šampanizuoto vyno (pvz. „Prosecco“), 2 dalys „Aperol“ ir 1 dalis mineralinio vandens.
„Aperol Spritz“ kokteilis
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Putojantis vynas (pvz. „Prosecco“) 60 ml
- Spiritinis gėrimas APEROL 40 ml
- Sodos vanduo 20 ml
- Ledas 200 g
- Apelsino griežinėlis 1 vnt
Energinė vertė
Kalorijų: 81 kcal
Baltymų: 1 g
Riebalų: 2 g
Angliavandenių: 5 g
Paruošimo būdas
-
Paruoškite iš anksto ledą, atvėsinkite taurę ar stiklinę ir visus ingredientus. Įdėkite pusę stiklinės ledo kubeliu.
-
Įpilkite 40 ml Aperol (11%) trauktinės.
-
Įpilkite šampanizuoto vyno 60 ml. Klasikinėje versijoje naudojamas sausas putojantis „Prosecco“ vynas, tačiau galima naudoti bet kokį kitą, pavyzdžiui, pusiau saldų vyną.
-
Įpilkite 20 ml mineralinio sodos vandens. Kaip alternatyva, galite naudoti „Sprite“ ar „Schweppes Tonic“ gėrimus.
-
Papuoškite „Aperol Spritz“ kokteilį apelsino griežinėliu ir patiekite.
Daugiau alkoholinių kokteilių receptų rasite čia: Alkoholiniai kokteiliai