Karštas vynas (Glintveinas)

Karštas vynas (Glintveinas)

Karštas vynas – alkoholinis gėrimas iš vynuogių vyno su prieskoniais. „Glintveinas“ kilęs iš vokiško žodžio „Glühwein“ – liepsnojantis vynas. Prieskoniai dedami į vyną labai priklauso nuo recepto.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Raudonas sausas vynas¾ l
  • Vanduo¾ l
  • Obuoliai2 vnt
  • Apelsinai2 vnt
  • Medus200 g
  • Cinamonas pagal skonį
  • Gvazdikėliai pagal skonį
  • Anyžius (žvaigždinis anyžius) pagal skonį
  • Kardamonas pagal skonį
  • Muskato riešutas pagal skonį
  • Imbieras pagal skonį
  • Hibiskų žiedai (Kinrožė) pagal skonį
  • Juoda arbata1 šaukštelis
Energinė vertė

Kalorijų: 183 kcal

Baltymų: 1 g

Riebalų: 0.3 g

Angliavandenių: 29.6 g

Paruošimo būdas
20 min Spausdinti
  • Į dubenį supilkite vandenį ir užvirkite.

  • Suberkite arbatą ir prieskonius. (Prieskoniai turi būti džiovinti, o ne malti)

  • Įpilkite vyną. Įdėkite supjaustytus vaisius ir medų.

  • Vyną pakaitinkite, bet neužvirkite. Karštas vynas patiekiamas karštu.


Prieskonius galima dėti bet kokius. Kai kuriuose receptuose galima sutikti lauro lapą ir pipirus.

Daugiau gėrimų receptų rasite: Gėrimai

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: