Karštas vynas (Glintveinas)

Karštas vynas (Glintveinas)

Karštas vynas – alkoholinis gėrimas iš vynuogių vyno su prieskoniais. „Glintveinas“ kilęs iš vokiško žodžio „Glühwein“ – liepsnojantis vynas. Prieskoniai dedami į vyną labai priklauso nuo recepto.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Raudonas sausas vynas ¾ l
  • Vanduo ¾ l
  • Obuoliai 2 vnt
  • Apelsinai 2 vnt
  • Medus 200 g
  • Cinamonas  pagal skonį
  • Gvazdikėliai  pagal skonį
  • Anyžius (žvaigždinis anyžius)  pagal skonį
  • Kardamonas  pagal skonį
  • Muskato riešutas  pagal skonį
  • Imbieras  pagal skonį
  • Hibiskų žiedai (Kinrožė)  pagal skonį
  • Juoda arbata 1 šaukštelis
Energinė vertė

Kalorijų: 183 kcal

Baltymų: 1 g

Riebalų: 0.3 g

Angliavandenių: 29.6 g

Paruošimo būdas
20 min Spausdinti
  • Į dubenį supilkite vandenį ir užvirkite.

  • Suberkite arbatą ir prieskonius. (Prieskoniai turi būti džiovinti, o ne malti)

  • Įpilkite vyną. Įdėkite supjaustytus vaisius ir medų.

  • Vyną pakaitinkite, bet neužvirkite. Karštas vynas patiekiamas karštu.


Prieskonius galima dėti bet kokius. Kai kuriuose receptuose galima sutikti lauro lapą ir pipirus.

Daugiau gėrimų receptų rasite: Gėrimai

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą